Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ αυστραλιανός τουρισμός υποφέρει λόγω των πυρκαγιών και της μόλυνσης του αέρα
Προορισμός

Ο αυστραλιανός τουρισμός υποφέρει λόγω των πυρκαγιών και της μόλυνσης του αέρα

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναβάθμισε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Αυστραλία σε 'επίπεδο 2' και παρότρυνε τους επισκέπτες να 'ασκήσουν αυξημένη προσοχή'. Από τις ΗΠΑ ταξιδεύουν περίπου 800.000 τουρίστες προς την Αυστραλία κάθε χρόνο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν με αυξημένη προσοχή στη μακρινή ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα, συνιστά στους τουρίστες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους, αναφέροντας τις πυρκαγιές και την κακή ποιότητα του αέρα.

Σημειώνεται ότι από τις ΗΠΑ ταξιδεύουν περίπου 800.000 τουρίστες προς την Αυστραλία κάθε χρόνο.

Η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία βγήκε την ίδια μέρα που ο Αυστραλιανός υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού & Επενδύσεων Simon Birmingham απηύθυνε έκκληση να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναβάθμισε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Αυστραλία σε “επίπεδο 2” και παρότρυνε τους επισκέπτες να “ασκήσουν αυξημένη προσοχή” (άλλες χώρες με σήμανση ‘επίπεδο 2″ από τις ΗΠΑ είναι το Χονγκ Κονγκ, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ινδία και η Κινα, καθώς και κάποιες ευρωπαϊκές, όπως η Γαλλία και η Δανία, λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων.

“Οι τουρίστες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβληθεί το ταξίδι τους στις πληγείσες περιοχές μέχρι να περάσει ο κίνδυνος της φυσικής καταστροφής”, αναφέρεται, σημειώνοντας ότι οι πυρκαγιές μπορεί να συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο. “Ακόμα και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται άμεσα από πυρκαγιές, ο καπνός δημιουργεί κακή ποιότητα του αέρα“.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αυστραλία διέκοψε τη διεθνή διαφημιστική της καμπάνια με την Kylie Minogue, δεδομένης της διεθνούς κάλυψης των ΜΜΕ που έλαβαν οι πυρκαγιές.

Ο Birmingham δήλωσε ότι οι αυστραλιανές Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδουν για την Αυστραλία διάφορες χώρες. “Η δική μας προτεραιότητα τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες θα είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα στις βασικές τουριστικές αγορές μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι δηλαδή η Αυστραλία είναι ακόμα ανοιχτή για τις επιχειρήσεις και ότι οι περισσότεροι προορισμοί γύρω από την Αυστραλία παραμένουν ασφαλείς και δεν επηρεάζονται από τις πυρκαγιές” δήλωσε στο ABC. “Ο τουριστικοί φορείς της Αυστραλίας και το διπλωματικό μας δίκτυο συνεργάζονται επίσης με τους οργανισμούς ταξιδίων και άλλους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν τυχόν παρεξηγήσεις και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν να πωλούν τις πολλές, εκπληκτικές εμπειρίες της Αυστραλίας. Σε κάθε βήμα της ανάκαμψης θα συνεργαστούμε στενά με την τουριστική βιομηχανία για το πως, όχι μόνο θα ανοικοδομήσουμε τις υποδομές -όπου απαιτείται, αλλά και θα προωθήσουμε την Αυστραλία με τρόπους που θα κάνους τους τουρίστες να συνεχίσουν να έρχονται, αποφεύγοντας μεγαλύτερο πλήγμα από αυτό που υφίστανται χωρίς λόγο οι τουριστικές επιχειρήσεις μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024