Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣημαντική συμφωνία μεταξύ Σάμου και World CED
Ο πρώτος SMED προορισμός στην περιοχή της Μεσογείου

Σημαντική συμφωνία μεταξύ Σάμου και World CED

Με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος Αριστείας Προορισμών System of Measures for Destination Excellence σε εθνικό επίπεδο μέσω της ΕΛΑΓΡΟ- Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και σε συνεργασία με το World Centre of Excellence in Destinations (CED), φορέα συμβεβλημένου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ

Με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος Αριστείας Προορισμών System of Measures for Destination Excellence σε εθνικό επίπεδο μέσω της ΕΛΑΓΡΟ- Βιώσιμη<...> Τουριστική Ανάπτυξη και σε συνεργασία με το World Centre of Excellence in Destinations (CED), φορέα συμβεβλημένου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη 11 Νοεμβρίου εκδήλωση για την υπογραφή της συμβάσεως μεταξύ του World Centre of Excellence, της ΕΛΑΓΡΟ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, με αντικείμενο την επίσημη έναρξη του έργου στον προορισμό της Σάμου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο υποδοχής του Ελληνικού περιπτέρου στη WTM στο Λονδίνο απηύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας του ΠOT κ. Taleb Rifai, ο πρόεδρος του World Centre of Excellence in Destinations κ. Andre Valerand, ο νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλας και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΛΑΓΡΟ κα Μπριγκίττα Παπασταύρου. Παρόντες ήταν ακόμη ο κ. Μανώλης Ψαρρός, επικεφαλής του Τμ. Εειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης και ο δρ Cesar Castaneda Vazquez del Mercado, διευθυντής Επιχειρήσεων της CED.

Η συμφωνία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός τουριστικού προφίλ για το νησί της Σάμου και να συμβάλει ώστε να αντιμετωπίσει το διεθνή ανταγωνισμό, διευκολύνοντας παράλληλα την επίτευξη των στόχων για αειφόρο ανάπτυξη. Η SMED αποσκοπεί επίσης στη βελτίωση της ποιότητας της εμπειρίας που προσφέρεται στους τουρίστες και να ενισχύσει το γεωγραφικό χαρακτήρα του τουριστικού προορισμού (περιβάλλον, πολιτισμό, αισθητική, πολιτιστική κληρονομιά, ευημερία των κατοίκων, κ.λπ.), ενώ παράλληλα να προσδιορίσει στρατηγικά, σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τουριστικοί προορισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Αυτή η σημαντική συμφωνία με το νησί της Σάμου είναι ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την αρχή μιας σχέσης συνεργασίας με την ΕΛΑΓΡΟ, που θα επιτρέψει την υπογραφή περισσότερων ελληνικών προορισμών τα επόμενα δύο χρόνια”, σημείωσε ο κ. Vallerand. Μέχρι σήμερα, δέκα προορισμούς σε όλο τον έχουν αξιολογηθεί από τη SMED, ενώ αρκετοί άλλοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και νέες συμφωνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024