Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτη Βουλγαρία η 75η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Στη Βουλγαρία η 75η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο θέρετρο “Sunny Beach” ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της 75ης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), τις οποίες και χαιρέτησε ο Βούλγαρος […]

Στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο θέρετρο “Sunny Beach” ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της 75ης συνεδρίασης του Εκτελεστικού<...> Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), τις οποίες και χαιρέτησε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ. Simeon Saxe-Coburg. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομική κατάσταση του οργανισμού, ο προϋπολογισμός για το 2005, και η διαφοροποιήσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στον Οργανισμό ώστε να συνεχίσει το έργο του ως `specialized agency` των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, αυτή η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου WTO θα προτείνει υποψηφίους για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, θέση για την οποία έχει βάλει υποψηφιότητα και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Βουλγαρίας Dimitar Hadzhinikolov.

Όπως τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Simeon Saxe-Coburg, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο αριθμός των ξένων τουριστών στη χώρα του αυξήθηκε κατά σχεδόν 50%, ενώ ακόμη εντυπωσιακότερο (90%) ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε ό,τι αφορά ειδικά τους επισκέπτες που προέρχονταν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

“Η Βουλγαρία είναι μια χώρα με αξιοσημείωτη δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού και μάλιστα και στις τέσσερις εποχές του χρόνου, σημείωσε ο κ. Saxe-Coburg και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του πάντα αντιμετωπίζει τον τουρισμό ως κυρίαρχη προτεραιότητα.

Aπό την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nina Stefanova Chilova, υπογράμμισε ότι, βάσει προβλέψεων, μέχρι το 2020 θα έχουν επισκεφτεί τη Βουλγαρία πάνω από 10 εκατ. τουρίστες, αναδεικνύοντας τη γειτονική χώρα σε έναν από τους τουριστικούς προορισμούς με τις καλύτερες προοπτικές παγκοσμίως.

H κ. Chilova επεσήμανε ακόμη ότι η δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου και χειμερινού τουρισμού (ιδίως δε του χιονοδρομικού τουρισμού) στη Βουλγαρία αποτέλεσε αφορμή για την Κομισιόν, ώστε να περιγράψει τη Βουλγαρία ως το “νέο πρόσωπο της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024