Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAπαράδεκτη η ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου για το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Aπαράδεκτη η ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου για το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), αναφέρει: “Ο χωροταξικός σχεδιασμός, νομικά και ουσιαστικά, εμπεριέχει την έννοια του διαλόγου. Το ΤΕΕ, σε όσο σκέλος το αφορά…

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), αναφέρει<...>:

“Ο χωροταξικός σχεδιασμός, νομικά και ουσιαστικά, εμπεριέχει την έννοια του διαλόγου. Το ΤΕΕ, σε όσο σκέλος το αφορά, στη συνεργασία του με άλλους φορείς και στις εσωτερικές του διαδικασίες, τον διεξήγαγε με συνέπεια. Από τα 17 περιφερειακά του τμήματα μόνο ένα, υπό προϋποθέσεις, πρότεινε να συνεχισθεί η συζήτηση με κείμενο βάσης την πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Πολλά πρότειναν ως θέση την πλήρη απόσυρση του. Aλλα την απόσυρση του ουσιαστικού ως προς τη φιλοσοφία του άρθρου 9 και του άρθρου 10 που το εξειδίκευε., ως προϋπόθεση για να συζητηθεί στο σύνολο του και στα επί μέρους άρθρα του το χωροταξικό σχέδιο του Τουρισμού. Αυτή υπήρξε και η τελική θέση του ΤΕΕ, όπως σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της, κατά πλειοψηφία, προσδιόρισε η ΔΕ του ΤΕΕ.

Η εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε όλες τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μετέφερε και διατύπωνε τις θέσεις του ΤΕΕ. Η παρουσία της και ως προς αυτό το σκέλος ήταν υποδειγματική, γιατί ήταν σε διαρκή επαφή με τα όργανα του ΤΕΕ.

Η Ράνια Κλουτσινιώτη είναι διακεκριμένη πολεοδόμος και αρχιτέκτων μηχανικός. Διακρίνεται για την ευρύτητα και των επιστημονικών γνώσεων της και του πνεύματος της. Έχει συνεργασθεί με τους σημαντικότερους φορείς του Δημοσίου και με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχει πάθος για τις συμμετοχικές διαδικασίες και τη μη αγνόηση των επιστημονικών δεδομένων. Δεν διακρίνεται από εμπάθεια και η παραβίαση των νομικών και ηθικών κανόνων, όπως όλοι γνωρίζουν -πλην φαίνεται της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ- της είναι ξένη. Είναι ιδιαίτερα ψύχραιμη στις αντιδράσεις της.

Δεν θα το πούμε αυτό και για τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η έλλειψη ψυχραιμίας του δημιούργησε ένα επεισόδιο που δεν τον τιμά, και αυτή είναι η εκτίμηση όλων όσων παραβρέθηκαν μάρτυρες στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Αναγνωρίζουμε όμως ότι στο τέλος συνεδριάσεων με μεγάλη βαρύτητα ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλωθεί με τρόπο που δεν θα επιθυμούσε, κάτω από το βάρος της προσωπικής έντασης και, πιθανά, ενός μη επιθυμητού αποτελέσματος.

Αυτό που είναι μη αποδεκτό είναι η παραποίηση των γεγονότων και η σπίλωση δικαίων σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή κατά το χρόνο σύνταξης του δελτίου τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο διάλογος σημαίνει καλοπιστία, ουσία, και πρόθεση για ευρείες συναινέσεις. Ελπίζουμε ότι και τα τρία θα πρυτανεύσουν στη συνέχεια στις ενέργειες του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024