Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις τιμών ζήτησε από τις ακτοπλοϊκές ο Βουλγαράκης
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις τιμών ζήτησε από τις ακτοπλοϊκές ο Βουλγαράκης

Διαδοχικά με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα (Blue Star Ferries, Minoan Lines, NEL Lines, ANEK, Hellenic Sea Ways και G.A. Ferries) συναντήθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης

Διαδοχικά με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα (Blue Star Ferries, Minoan Lines, NEL Lines, ANEK, Hellenic Sea Ways και G.A. Ferries) συναντήθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Εμπορικής<...>Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα στην κατεύθυνση της προστασίας του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Βουλγαράκης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιριών να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διεθνής αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Επίσης κάλεσε τις εταιρίες να αποσαφηνίσουν την ακτοπλοϊκή τους πολιτική, ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για παρακολούθηση σε καθημερινή βάση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε: «Το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας και ειδικά η διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, εν όψει της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού είναι για μας πρώτη προτεραιότητα και για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα του.

Παρακολουθούμε λοιπόν καθημερινά το θέμα και σήμερα κάλεσα τους εκπροσώπους όλων των εταιριών για να τους επιστήσω την προσοχή. Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου δημιουργούν νέα δεδομένα, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκρατηθούν τα ναύλα και να αποσαφηνιστούν τα δρομολόγια.

Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε απολύτως τον πολίτη και το κάνουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η καλόπιστη συνεννόηση με τις εταιρίες».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024