Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προτάσεις εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης και Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προτάσεις εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Food Festival.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει μία πολύ-πολιτισμική γαστρονομική ταυτότητα, η οποία αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κουλτούρα των κατοίκων της από το χθες έως το σήμερα. Η κουζίνα της πόλης ξεχωρίζει με την πολυμορφία της. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά των ποικίλων ελληνικών τοπικών ιδιαιτεροτήτων και όχι μόνο. Η συνδιαλλαγή με τους ποικίλους πολιτισμούς ενσωμάτωσε νέες ιδέες στον χαρακτήρα της γαστρονομίας της.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θέλοντας να αναδείξουν την πολυδιάστατη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Food Festival), το οποίο, επιπλέον, θα συμβάλλει:
– στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικός προορισμός, συνεπώς και στην προσέλκυση γαστρονομικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
– στην ανάδειξη της ποιότητας, ποικιλίας και ιδιαιτερότητας των τοπικών εδεσμάτων και ποτών (οίνων, αλκοολούχων, νερών, αναψυκτικών, αφεψημάτων κ.λπ.),
– στην υποστήριξη των ποιοτικών χώρων εστίασης και των καταστημάτων πώλησης προϊόντων γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης και την προβολή τους στο κοινό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προσκαλούν όλους τους φορείς και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη σε αντίστοιχους τομείς να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης και τους καλούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στους παραπάνω σκοπούς.

Η φιλοσοφία των δράσεων που θα προταθούν θα πρέπει να συμβάλλει με σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο στο θέμα και το συνολικό όραμα που διαπραγματεύεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας παράλληλα τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024