Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Χαλκιδική κατά την τουριστική περίοδο

Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Χαλκιδική κατά την τουριστική περίοδο

Δεν επαρκεί το υπάρχον ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου που είναι ιδιαίτερα υψηλές αυτή την εποχή, αφού καλούνται οι υπάρχοντες γιατροί και νοσοκόμοι στα Κέντρα […]

Δεν επαρκεί το υπάρχον ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου που είναι ιδιαίτερα υψηλές αυτή την εποχή, αφού<...> καλούνται οι υπάρχοντες γιατροί και νοσοκόμοι στα Κέντρα Υγείας Μουδανιών και Κασσανδρείας, Χαλκιδικής να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον 200 περιστατικά, σύμφωνα με δημοσίευμα τη εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”.

Ωστόσο παρά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των παραπάνω ιατρικών κέντρων με προσωπικό, απορρίφθηκε από το ΠεΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας, το αίτημα για αύξηση του προσωπικού με τη μετακίνηση γιατρών από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής και της διοίκησης του νοσοκομείου Πολυγύρου, ζήτησαν από το ΠεΣΥΠ, να εγκρίνει την προσωρινή μετακίνηση τριών χειρουργών, τριών αναισθησιολόγων και τριών παιδιάτρων από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στη Χαλκιδική.

“Έχουμε ξαναζητήσει ενίσχυση του προσωπικού με μετακίνηση, αλλά το ΠεΣΥΠ απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, επειδή δεν υπάρχει πλεόνασμα γιατρών. Έτσι εξυπηρετούνται μεν τα περιστατικά αλλά όχι πάντα με τις καλύτερες συνθήκες. Αν υπήρχαν έστω και λίγοι περισσότεροι γιατροί, η κατάσταση θα διευκολυνόταν”, επισημαίνει ο Δημήτρης Αυγολούπης, διοικητής του νοσοκομείου Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν έχει εγκριθεί ούτε η πρόσληψη 60 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και οι μόνο εννιά θέσεις που έχουν εγκριθεί θα καλυφθούν μετά το καλοκαίρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024