Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στο Καταφύγι Πιερίων

Εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στο Καταφύγι Πιερίων

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χιονοδρομικού κέντρου στο Καταφύγι Πιερίων του Δήμου Βελβεντού, εξέτασε πολύ σοβαρά χτες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. […]

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χιονοδρομικού κέντρου στο Καταφύγι Πιερίων του Δήμου Βελβεντού, εξέτασε πολύ σοβαρά χτες η<...> Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Λεούδη. Μάλιστα, ο κ. Λεούδης δεσμεύτηκε ενώπιον όλων των παρευρισκόμενων στη σύσκεψη, “να στηρίξει την όλη προσπάθεια, τόσο με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, όσο και με την ταχύτερη προώθηση των διαδικασιών για την υλοποίηση της επένδυσης από τον όμιλο εταιριών `Garaventa` και `Doppelmayer`”.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε επίσης, το γενικό συντονισμό και την ευθύνη των συζητήσεων, επαφών και εν γένει χειρισμών να έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βελβεντού.

Ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μετά το τέλος της σύσκεψης, παρουσίασε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες με το έργο και ανέδειξε την σημαντικότητα της συμμετοχής της Περιφέρειας στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της περιοχής των Πιερίων με στόχο την ανάπτυξη.

“Το χιονοδρομικό είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία, η οποία δεν έβρισκε ανταπόκριση”, σημείωσε ο κ. Λεούσης, προσθέτοντας ότι “υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, ο οποίος ελέγχει το 75% της παγκόσμιας αγοράς των χιονοδρομικών κέντρων”.

Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι “η σκέψη κι η ιδέα του έργου έχει ωριμάσει πλέον στην τοπική κοινωνία, αφού τέτοιες μεγαλόπνοες επενδύσεις χρειάζονται ευρύτερη κοινωνική συναίνεση”, ενώ από τη μεριά των επενδυτών τέθηκε το θέμα της κατασκευής ειδικής καμπίνας, που θα οδηγεί τους επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο. “Αυτή είναι και η μοναδική τους απαίτηση από την πολιτεία” είπε ο κ. Λεούδης και τόνισε ότι “μπαίνουμε σε ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο αλλά θα φτάσουμε με επιτυχία στο τέλος της διαδρομής. Αυτό το έργο θα δώσει νέα κίνητρα για ανάπτυξη του τόπου, θα βοηθήσει ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ώθηση στον τομέα του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024