Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ ECTAA υπέρ της αναθεώρησης της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια
Ο ΗΑΤΤΑ θα υποστηρίξει τις θέσεις των Τουριστικών Γραφείων

Η ECTAA υπέρ της αναθεώρησης της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια

Απαντώντας στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαβούλευση όσον αφορά την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια, η ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association), ενεργό μέλος της οποίας είναι ο HATTA, υπέβαλε στην Επιτροπή τις…

Απαντώντας στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαβούλευση όσον αφορά την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια, η<...> ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association), ενεργό μέλος της οποίας είναι ο HATTA, υπέβαλε στην Επιτροπή τις απόψεις και τις οπτικές της για τα διάφορα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει οπωσδήποτε μια αναθεωρημένη Οδηγία για τα Οργανωμένα Ταξίδια.

Η ECTAA παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις θέσεις της σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της μελλοντικής Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια, επιμένοντας στην ανάγκη να αποσαφηνιστεί αυτό με την ανάπτυξη σαφών ορισμών των εννοιών του οργανωμένου ταξιδιού, του διοργανωτή και του καταναλωτή, και βέβαια να περιληφθούν στην έννοια του πεδίου εφαρμογής όλες οι σύγχρονες μέθοδοι αγοράς ενός οργανωμένου ταξιδιού (π.χ. dynamic package, αγορά μέσω Internet κλπ.)

Υποστηρίζει, επίσης: πιο ευέλικτες απαιτήσεις όσον αφορά την πληροφόρηση για το ταξίδι, τη διατήρηση της δυνατότητας του διοργανωτή να θέτει έναν ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων ως όρο για την πραγματοποίηση του οργανωμένου ταξιδιού, την ενίσχυση του δικαιώματος του διοργανωτή για αποζημίωση από την πλευρά των προμηθευτών του, όταν αυτοί δεν παρέχουν με επαρκή τρόπο τις συμφωνημένες υπηρεσίες στον καταναλωτή, και τη διατήρηση του δικαιώματος του διοργανωτή να αναθεωρεί τη συμφωνημένη στη σύμβαση τιμή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, π.χ. όταν διαφοροποιούνται οι δαπάνες μεταφοράς.

Η ECTAA εκφράστηκε, επιπλέον, υπέρ μιας υποχρεωτικής προστασίας των επιβατών που κατέχουν απλό αεροπορικό εισιτήριο (όχι στα πλαίσια οργανωμένου ταξιδιού) από πιθανή πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας, επιμένοντας στην ανάγκη να καθιερωθούν ισότιμοι όροι αντιμετώπισης των αεροπορικών εταιρειών και των διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών, αλλά και ισότιμοι όροι για όλους τους ταξιδιώτες, είτε αυτοί αγοράζουν ένα μεμονωμένο αεροπορικό εισιτήριο είτε ένα οργανωμένο ταξίδι με αεροπορική μεταφορά.

Μέλη της ECTAA είναι οι Εθνικοί Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων 29 ευρωπαϊκών χωρών, 25 από τις οποίες είναι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνολικά, εκπροσωπεί 80.000 Τουριστικά Γραφεία στην Ευρώπη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024