Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚινήσεις με στόχο την ανάκαμψη των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά
Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Κινήσεις με στόχο την ανάκαμψη των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά

Στο πλαίσιο της δράσης της για την αποκατάσταση των οικονομικών ζημιών που ξεκίνησαν αλυσιδωτά για τους ξενοδόχους της Κασσάνδρας, μετά τις πυρκαγιές της 21ης Αυγούστου, το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (Ε.Ξ.Χ.) πραγματοποίησε επαφές με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης…

Στο πλαίσιο της δράσης της για την αποκατάσταση των οικονομικών ζημιών που ξεκίνησαν αλυσιδωτά για τους ξενοδόχους της Κασσάνδρας<...>, μετά τις πυρκαγιές της 21ης Αυγούστου, το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (Ε.Ξ.Χ.) πραγματοποίησε επαφές με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη-Πάλλη Πετραλιά, παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2006 και διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών η κυρία Πετραλιά ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της αποκατάστασης των αισθητικών και τεχνικών προβλημάτων της περιοχής και εκφράστηκε με κατανόηση στην παράθεση του πλήθους προβλημάτων που της γνωστοποιήθηκαν.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ε.Ξ.Χ. τέθηκε πρωτίστως το ζήτημα της καταβολής αποζημίωσης που αιτούνται οι ξενοδόχοι της πληγείσας περιοχής από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. Έγινε επίσης αναφορά σε συμπληρωματικά αιτήματα όπως ο διπλασιασμός της ετήσιας επιχορήγησης προς τη Ν.Α.Χ. για θέματα προβολής, η επικέντρωση της διαφήμισης από πλευράς του Ε.Ο.Τ. στη Χαλκιδική, η ολοκλήρωση των έργων για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Κασσάνδρα και η αξιοποίηση των εκτάσεων της Κασσάνδρας (Παλιούρι, Α. Ιωάννης) ιδιοκτησίας Ε.Τ.Α. Ζητήθηκε ακόμη να γίνει παρέμβαση της κυρίας Πετραλιά προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για τη βελτίωση του ελειμματικού οδικού δικτύου καθώς και για τη συνδρομή στην κατασκευή των δύο φραγμάτων (Ολυνθίου και Χαβρία) για την επάρκεια ύδρευσης. Μνεία έγινε τέλος και στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αισθητικής αναβάθμισης με προτεραιότητα στον περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχειακών μονάδων.

Σε συνέχεια πρότερων ενεργειών της για την ενίσχυση της περιοχής, η κυρία Πετραλιά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τις προτάσεις επανάκαμψης και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις ανησυχίες των τοπικών φορέων. Ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Χ. κύριος Γεράσιμος Μπακογιάννης, ευχαρίστησε θερμά την κυρία υπουργό για την έως τώρα έμπρακτη συνδρομή της που μεταφράζεται στην απόδοση οικονομικής ενίσχυσης 100 χιλ. ευρώ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, στην ηθική υποστήριξη στις εκκλήσεις της Ένωσης προς το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, στην πρωτοβουλία για την αύξηση των επιχορηγήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και τέλος σε ενέργειες δημοσίων σχέσεων για την άμβλυνση των αρνητικών εντυπώσεων με μεσολαβήσεις σε εγχώρια και ξένα Μ.Μ.Ε. και Tour Operators.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση της υπουργού ότι θα σταθεί στο πλευρό των ιδιοκτητών τουριστικών μονάδων της Κασσάνδρας μέσα από πλέγμα δράσεων με άμεση εφαρμογή και τη δέσμευσή της για διυπουργική συνεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.

Αντίστοιχα, παρόμοια κίνηση επιχειρήθηκε και προς το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών με την υποβολή υπομνήματος που θίγει εκτός από το μείζον ζήτημα των αποζημιώσεων, τον εγκρίσεων δανείων με εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου από το Ελληνικό Δημόσιο, την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ξενοδόχων της Κασσάνδρας προς τα Δημόσια Ταμεία και την επίσπευση της αξιολόγησης προγραμμάτων Π.Ε.Π. και Ε.Π.Α.Ν. με προτεραιότητα στην εν λόγω περιοχή της Κασσάνδρας. Το έγγραφο επιδόθηκε την ίδια ημέρα στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου, απουσία του κου Αλογοσκούφη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024