Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ δρόμος της ανάπτυξης με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ο μονός δρόμος που συμφέρει τις πολυεθνικές
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού

Ο δρόμος της ανάπτυξης με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ο μονός δρόμος που συμφέρει τις πολυεθνικές

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, από νωρίς είχε προειδοποιήσει -όπως αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση- όλους τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που […]

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, από νωρίς είχε προειδοποιήσει -όπως αναφέρει σε χθεσινή<...> του ανακοίνωση- όλους τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που έχει επιβάλει “το μεγάλο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και που είναι ο μονός δρόμος που συμφέρει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
– Λουκέτα σε εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που είναι αποτέλεσμα του `ανταγωνισμού` και της καπιταλιστικής-οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.
– απολύσεις για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα τεράστια κέρδη τους.
– Πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων για να πληρωθούν τα ελλείμματα που οι ίδιοι προκάλεσαν, κατασπαράζοντας τον πλούτο από τη δική μας δουλειά.
– Ακρίβεια, φόροι, λιτότητα για να λεηλατήσουν ξανά το λαό που υποφέρει έτσι κι αλλιώς για να περνούν `ζάχαρη` μια χούφτα πλουτοκράτες και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
– Κατάργηση ακόμη κι αυτών των ελάχιστων κοινωνικών παροχών που απέμειναν σε υγεία-πρόνοια-παιδεία, για να κερδοφορήσουν σε βάρος της υγείας και της μόρφωσης.
– Κρατική καταστολή, εργοδοτική τρομοκρατία, απειλές και εκβιασμοί για να μη σηκώσει κεφάλι ο βασανισμένος, για να διασφαλίσουν ότι δε θα αντιδράσει κανείς εργάτης και εργάτρια στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν”
.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει απευθυνόμενη στους εργαζόμενους:
“Δε σταμάτησαν πουθενά. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Δε δείχνουν κανένα οίκτο.
– Σου έφεραν το ευρώ, διπλασίασαν το κόστος ζωής κι εσύ περιμένεις ακόμη «σύγκλιση μισθών».
– Διαφήμιζαν ότι έκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο, και εσύ θα πληρώνεις για δεκαετίες τις υποδομές που είχε ανάγκη το κεφάλαιο για να αυγαταίνει τα κέρδη του.
– Κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, κατάργησαν το ΤΑΞΥ λέγοντάς σου ότι αξιοποιούν τις περιουσίες των ταμείων μέσα από την ενοποίηση για το καλό σου.
– Σε πήγαν για σύνταξη στα 65 και εσύ είπες «πάλι καλά που δεν αυξήθηκαν τα όρια στα 70».
– Σου μείωσαν, μαζί με τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία το μισθό για τα τρία επόμενα χρόνια και εσύ ανακουφίστηκες που δεν σου έκοψαν ακόμη τα δώρα.
Τώρα με μνημόνιο και Καλλικράτη σιγουρεύουν ότι η δική τους ανάπτυξη που εξασφαλίζει και διευρύνει τα κέρδη τους θα κάτσει καλά στο σβέρκο σου για πολλές ακόμη δεκαετίες.

(…) Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-ξενοδοχεία να ενωθούν μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, την ΠΑΣΥ της φτωχής αγροτιάς, το ΜΑΣ των παιδιών μας μαθητών-φοιτητών, την ΟΓΕ των γυναικών για να γίνει η δύναμη που θα σταματήσει αυτά που έρχονται και θα επιβάλλει τον δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024