Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Μετ` εμποδίων η έκδοση εισιτηρίων και η διακίνηση τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους

ΠΟΕΤ: Μετ` εμποδίων η έκδοση εισιτηρίων και η διακίνηση τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διακίνηση τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διακίνηση τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ζητάει<...> η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) με ανοιχτή επιστολή της προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Τουρισμού. Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες του Τουρισμού ζητούν από την κυβέρνηση ποια θα είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία θα αναλάβει να εκδίδει εγκαίρως τα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και κατά πόσο τα τουριστικά γραφεία χρειάζεται να προαγοράσουν πακέτο εισιτηρίων για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς αναφερόμενος σε γενικόλογη επιστολή της διεύθυνσης Αρχαιοτήτων κάνει λόγο για αρρυθμίες και όχι για ρυθμίσεις καθώς δεν αποσαφηνίζεται η διαδικασία προκράτησης-έκδοσης εισιτηρίων με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην μπορούν να προσαρμόσουν εγκαίρως ή να προλάβουν τυχόν αλλαγές των προγραμμάτων επισκέψεων των πελατών τους.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ ζητά διευκρινήσεις για το κατά πόσον εισιτήρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα που αναγράφεται μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλη ημερομηνία για τον ίδιο χώρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τριβυζάς καλεί τα κυβερνητικά όργανα να κοινοποιήσουν έγκαιρα ποια υπηρεσία θα κληθεί να αναλάβει το σωστό προγραμματισμό επισκέψεων χιλιάδων τουριστών στους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Σχετικά με το θέμα των εισιτηρίων εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε με ποιο τρόπο θα εκδίδονται τα εισιτήρια, εάν επί των εισιτηρίων θα αναγράφεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα επίσκεψης στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο και εάν πρέπει τα τουριστικά γραφεία να προαγοράσουν τα εισιτήρια και πόσο χρόνο πριν την επίσκεψη των πελατών τους στον αρχαιολογικό χώρο. Τέλος σε περίπτωση που τα εισιτήρια δεν χρησιμοποιηθούν την συγκεκριμένη ημέρα που αναγράφεται επί αυτών, εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλη ημερομηνία για τον ίδιο χώρο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024