Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αποκλεισμός των πολιτών από την παραλία του Λαγονησίου
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αποκλεισμός των πολιτών από την παραλία του Λαγονησίου

Σχολιάζοντας την `με πολλούς μήνες καθυστέρηση` απάντηση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θανάση Λεβέντη για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Λαγονησίου…

Σχολιάζοντας την `με πολλούς μήνες καθυστέρηση` απάντηση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θανάση Λεβέντη<...>για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Λαγονησίου, με νέα ανακοίνωση του ο Συνασπισμός σημειώνει:

“Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση επί της ουσίας της υπόθεσης και παρέθεσε δύο λόγους για την άρνησή του αυτή: Ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας θα την εκδικάσει τον Οκτώβριο φέτος, αλλά και ότι η απόφαση για εκχώρηση της παραλίας, μέσω των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ, πάρθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2003, συγκεκριμένα τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλο.

Η ουσία της υπόθεσης, όπως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν καλά, είναι ότι δεν έχουν πια πρόσβαση στην παραλία τους, σε ευθεία αντιδιαστολή με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν μπόρεσε πάντως να κρύψει εντελώς τις απόψεις του για το θέμα. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν μπορεί ούτε ο Δήμαρχος Καλυβίων, στο δήμο του οποίου ανήκει η παραλία, να την επισκεφθεί, εν αντιθέσει με πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία επισκέπτονται το συγκρότημα αρκετά συχνά. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανταπάντησε ότι ο τουρισμός είναι μία σπουδαιότατη οικονομική δραστηριότητα για τη χώρα μας, φανερώνοντας έτσι τις μύχιες σκέψεις του για το που αποδίδει δίκιο στην υπόθεση. Ξεκαθάρισε τη θέση του λίγο περισσότερο αποκαλώντας την παραλία του Λαγονησίου ένα `διαμάντι`, `από τα πολλά που υπάρχουν στη χώρα μας`, και τα οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν την υποχρέωση να διαφημίζουν. Ιδίως όταν πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις που οικειοποιούνται δημόσιο πλούτο που μέχρι πρότινος απολάμβαναν μερικά εκατομμύρια Αθηναίοι κάθε καλοκαίρι.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή υποστήριξη στον Δήμαρχο Καλυβίων κ. Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος σύρεται εδώ και πολλά χρόνια στα δικαστήρια με φαλκιδευμένες κατηγορίες, ακόμα και από το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο τον κατηγορεί ότι εμποδίζει το δημόσιο να έχει κέρδη από την παραλία του Λαγονησίου”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024