Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση μόνιμης Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Σύσταση μόνιμης Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές

Τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής για τις «Πράσινες Μεταφορές», που θα έχει ως κύριο σκοπό την εκπόνηση και προώθηση πολιτικής για «καθαρότερες» συγκοινωνίες ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Με […]

Τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής για τις «Πράσινες Μεταφορές», που θα έχει ως κύριο σκοπό την εκπόνηση και προώθηση πολιτικής για «καθαρότερες» συγκοινωνίες ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Με έμφαση<...>στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων, που παρέχουν νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και στροφή σε μέσα που δεν είναι ρυπογόνα, η Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» θα συμβάλει στη διαμόρφωση μίας συγκροτημένης πολιτικής για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με τις μεταφορές.

Οι ευκαιρίες, που παρέχουν το φυσικό αέριο, το υδρογόνο, τα βιοκαύσιμα και οι διάφορες υβριδικές εφαρμογές, σε συνδυασμό με την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και άλλων μεθόδων που περιορίζουν τη ρύπανση θα είναι από τα βασικά αντικείμενα αυτής της Επιτροπής.

Πρόεδρος της Επιτροπής για τις «Πράσινες Μεταφορές» με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός. Ο κ. Βραχνός είναι 57 ετών. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Worcester Polytechnic Institute των ΗΠΑ ενώ ειδικεύτηκε στην Μεταλλουργία – Μηχανική (Master of Science από το Massachusetts Institute of Technology). Ως σύμβουλος επιχειρήσεων έχει εκπονήσει πολλές περιβαλλοντικές μελέτες αναφορικά με διαχείριση συσκευασιών και απορριμμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογόνου καθώς και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών του CEEP (Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιων Επιχειρήσεων). Από το 2004 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ.

Η Επιτροπή θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024