Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣοβαρές επιπτώσεις στον εισερχόμενο τουρισμό από την πτώχευση της Malev Airlines
Goldair και Wizz Air στηρίζουν τους πελάτες της Malev Airlines

Σοβαρές επιπτώσεις στον εισερχόμενο τουρισμό από την πτώχευση της Malev Airlines

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση της προσγείωσης όλων των αεροπλάνων της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας Malev Airlines.

Με χρέη 270 εκατ. δολ. κήρυξε πτώχευση η κρατική ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev Airlines, μετά από 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Η Malev αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες επί πολλά χρόνια, ενώ πρόσφατα οι προμηθευτές της είχαν απαιτήσει την άμεση αποπληρωμή των χρεών.

Μην μπορώντας να αντλήσει άλλα κεφάλαια σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση της προσγείωσης όλων των αεροπλάνων της. Στις αρχές της εβδομάδας η ουγγρική κυβέρνηση προσπάθησε με αποτυχία να εντάξει  τον κρατικό αερομεταφορέα στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου. Επίσης, πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει την Ουγγαρία να ζητήσει από την εταιρεία να της επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ, που είχε λάβει σε κρατική χρηματοδότηση

Στην ελληνική αγορά η είδηση έπεσε ως βόμβα, αφού μέχρι και τελευταία στιγμή υπήρχε επιβεβαίωση από τα κεντρικά γραφεία της Malev στην Ουγγαρία ότι δε θα υπάρξει τέτοια έκβαση. Η Goldair που είναι GSA, γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Malev για την Ελλάδα, ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με μελλοντική ημερομηνία με τη Malev ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τουριστικά γραφεία ή τη Malev προκειμένου να υποβάλουν αίτηση επιστροφής χρημάτων. Επίσης, για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στην Ουγγαρία ή έχουν εισιτήριο επιστροφής με τη Malev, η Goldair ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία θα πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας εναλλακτική λύση. Μετά την επιστροφή τους θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με το κουπόνι του εισιτηρίου τους αίτηση στην Ουγγαρία για την τακτοποιήση της επιστροφής χρημάτων. Όπως ανακοίνωσε η Wizz Air, προσφέρει εισιτήρια μονής διαδρομής για επιστροφή σε όσους τουρίστες έχουν ξεμείνει στη Βουδαπέστη με ειδικό κόστος 45 δολ.

Οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, και ιδιαίτερα για τον εισερχόμενο τουρισμό, υπολογίζονται πάρα πολύ μεγάλες ιδίως σε συνδυασμό με την πρόσφατη παύση πτήσεων για την Ελλάδα της CSA που έφερνε στην Ελλάδα περίπου 270.000 τουρίστες. Η Malev, ως γνωστό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έβαζε charter πτήσεις για τα ελληνικά νησιά και ιδίως για τη Βόρειο Ελλάδα, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ούγγρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024