Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠάνω από τις μισές κρατήσεις ταξιδίων στην Ευρώπη γίνονται πλέον online
Οι κρατήσεις μέσω γραφείων εξακολουθούν να κυριαρχούν στη γερμανική αγορά

Πάνω από τις μισές κρατήσεις ταξιδίων στην Ευρώπη γίνονται πλέον online

Το 55% του συνόλου των κρατήσεων ταξιδίων στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το 2011 μέσω online κρατήσεων, αύξηση έως και 15% σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με την IPK International.

Οι online κρατήσεις αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη για πρώτη φορά το 2011, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IPK International. Όμως, οι πωλήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, συνεχίζουν να κυριαρχούν στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης, τη Γερμανία.

Η IPK International δήλωσε ότι το 55% του συνόλου των κρατήσεων ταξιδίων στην Ευρώπη ήταν πέρυσι από online κρατήσεις, αύξηση μέχρι και 15% σε σχέση με το 2010. Ωστόσο, πάνω από μία στις δύο ήταν online κρατήσεις μέσω των δικτυακών τόπων των ταξιδιωτικών γραφείων. Η IPK ανέφερε οτι το 49% των κρατήσεων (στην Γερμανία) ήταν μέσω του δικτυακού τόπου των γραφείων. Η εταιρεία, με έδρα τη Φρανκφούρτη, δημοσίευσε τα στοιχεία στο πλαίσιο της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας ταξιδιωτικών τάσεων, στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ, στο Βερολίνο.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος αναλυτής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η εταιρεία GfK, επιβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις μέσω γραφείων εξακολουθούν να κυριαρχούν στην γερμανική αγορά, η οποία έχει δεί, μάλιστα, μεγάλη αύξηση μέχρι στιγμής φέτος. Η GfK ανέφερε ότι τα γερμανικά πρακτορεία είχαν αύξηση στις κρατήσεις κατά 11% τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και στις online πωλήσεις έως και 10%, αν και οι τελευταίες πωλούνται σε “σημαντικά χαμηλότερες” τιμές.

Τα στοιχεία της IPK οδήγησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Rolf Freitag να σχολιάσει ότι η βιομηχανία των “έξυπνων” τηλεφώνων είχε υπερβάλει ως προς την τάση για κρατήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων, παρά την μεγάλη αύξηση στη χρήση των smartphones. Τα αποτελέσματά της έρευνας δείχνουν πως το συντριπτικό ποσοστό του 98% των online κρατήσεων έγιναν απο υπολογιστές ή φορητούς υπολογιστές και μόλις το 2% από έξυπνα τηλέφωνα ή κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Freitag, δήλωσε: “Οι κρατήσεις απο κινητά τηλέφωνα έχουν προωθηθεί πάρα πολύ από την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά είναι μόνο 2%. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί, αλλά δεν πρόκειται να είναι η πλειονότητα των κρατήσεων“. Ανέφερε, τέλος ότι μια στις τέσσερις (έξυπνες) τηλεφωνικές κρατήσεις στην Ευρώπη έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024