Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαNέα εξελιγμένα λεωφορεία στη διαδρομή για το αεροδρόμιο των Αθηνών

Nέα εξελιγμένα λεωφορεία στη διαδρομή για το αεροδρόμιο των Αθηνών

Είκοσι νέα λεωφορεία δρομολογούνται για τις διαδρομές από και προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος“, που θα προβάλλουν βίντεο για τους επιβάτες. Ο ταξιδιώτης που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα […]

Είκοσι νέα λεωφορεία δρομολογούνται για τις διαδρομές από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος<.>“, που θα προβάλλουν<...> βίντεο για τους επιβάτες.

Ο ταξιδιώτης που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδος, αλλά και της πόλης των Αθηνών του σήμερα και του χθες.

Τα 20 νέα λεωφορεία, τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα με χορηγία του ΟΤΕ, έχουν εξοπλιστεί με αμφίδρομη οθόνη, στην οποία θα προβάλλεται βίντεο διάρκειας 27 λεπτών, στο οποίο περιλαμβάνεται ενημερωτικό υλικό για τον επισκέπτη, χάρτης του νομού Αττικής, χάρτης με τις διαδρομές των σημαντικότερων μέσων μεταφοράς, αρχαιολογικοί χώροι, διαφημιστικό υλικό και άλλα. Το βίντεο δεν έχει ήχο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ενόχληση των επιβατών, αλλά οι εικόνες θα εμπλουτίζονται με υπότιτλους σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Τα βίντεο θα είναι διαφορετικά για τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα στη διαδρομή από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” προς την Αθήνα και τον Πειραιά το βίντεο θα είναι ένα καλωσόρισμα για τον επισκέπτη, ενώ το βίντεο που θα προβάλλεται στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο θα είναι αποχαιρετιστήριο.

Το μήνυμα των ταινιών είναι ‘Μετακινηθείτε έξυπνα – Ride smart’ και σκοπός του μηνύματος είναι να προτρέψει τον επιβάτη να χρησιμοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες για να γνωρίσει την πόλη της Αθήνας και την ιστορία της. Παράλληλα ενημερώνεται ο επισκέπτης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας έτσι το σύγχρονο πρόσωπο του ΟΑΣΑ.

Τα πρώτα 20 λεωφορεία που τέθηκαν σε λειτουργία, θα τα χειρίζονται οδηγοί που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, ώστε να εκτελούν και χρέη ξεναγού στην πόλη. Γνωρίζουν οπωσδήποτε την αγγλική γλώσσα και είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Μιλώντας στην σχετική εκδήλωση ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής τόνισε ότι το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ έχει γίνει η βιτρίνα της χώρας μας σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συγκοινωνίες, καθώς είναι ένα σημείο υποδοχής, το οποίο είναι αντίστοιχο των προσδοκιών που μπορεί να έχει ένας ταξιδιώτης σήμερα, σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η συνέχεια, λοιπόν, του ταξιδιού έπρεπε να φροντίσουμε να είναι ανάλογη”, όπως είπε, “αφού άλλωστε μετά από λίγο καιρό θα συνδεθεί το Αεροδρόμιο με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, κατ’ αρχήν, και λίγο αργότερα με το Μετρό, με το κέντρο της Αθήνας και με το δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024