Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠοιες είναι χρεώσεις στο νέο αεροδρόμιο

Ποιες είναι χρεώσεις στο νέο αεροδρόμιο

Το μείζον θέμα επικαιρότητας τις ημέρες αυτές αποτελούν τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα, οι πολύωρες καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων […]

Το μείζον θέμα επικαιρότητας τις ημέρες αυτές αποτελούν τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη λειτουργίας<...> του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα<.>, οι πολύωρες καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων κυρίως εκ μέρους της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η ταλαιπωρία των επιβατών. Παράλληλα, η δραματική και έντονη παρουσίαση του όλου θέματος από τα ΜΜΕ για τη χιονοστιβάδα των προβλημάτων που μαστίζει το νέο αεροδρόμιο και οι οξείς πολιτικές αντιπαραθέσεις για την ασφάλεια και τα λοιπά που αφορούν στο νέο αεροδρόμιο δημιουργούν την εικόνα ενός… τριτοκοσμικού κράτους, στο οποίο ο κύριος σταθμός εισόδου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Βέβαια η μετακίνηση αεροδρομίου και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες αποτελεί μία περίπλοκη υπόθεση και όπως υποστηρίζουν πολλοί έπρεπε να προηγηθεί εξαντλητικός σχεδιασμός και η λειτουργία να απέχει από την έναρξη προσέλευσης τουριστών.

Παρ όλα αυτά τα όσα συμβαίνουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν αποτελούν πρωτοτυπία. Προβλήματα και δυσλειτουργία παρουσιάστηκαν και άλλα αεροδρόμια κατά την έναρξη λειτουργίας τους ή τη μετεγκατάστασή τους.

Το αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο για αρκετό διάστημα δεν συνδεόταν με αξιόλογη οδική πρόσβαση, με αποτέλεσμα, στην αρχή τουλάχιστον, να γίνονται προσγειώσεις στο γειτονικό αεροδρόμιο του Μπέργκαμο λόγω καλύτερου οδικού δικτύου. Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία, τις πρώτες ημέρες κατέρρευσε το κεντρικό σύστημα υπολογιστών με αποτέλεσμα μα βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ το πολυδιαφημιζόμενο αεροδρόμιο στο Χονγκ-Κονγκ αναγκάστηκε να κλείσει λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Προβλήματα υπήρξαν και σε μετεγκαταστάσεις ευρωπαϊκών αεροδρομίων που δεν… διαφημίστηκαν τόσο πολύ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε Για τη μετάβαση στο αεροδρόμιο υπάρχει εισιτήριο που κοστίζει 1.000δρχ, ισχύει για μία ημέρα και για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας και των εντάσεων που δημιουργούν οι απρόοπτες καταστάσεις, όσοι φτάνουν στο νέο αεροδρόμιο πρέπει να γνωρίζουν ότι: θα πληρώσουν ένα νέο φόρο για τη χρήση του αεροδρομίου που είναι 3.500δρχ. Το 'σπατόσημο' διαμορφώθηκε στις 4.090δρχ (12 ευρώ) τόσο για τις πτήσεις εσωτερικού όσο και για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για προορισμούς εκτός Ε.Ε η τιμή είναι 7.496δρχ (22 ευρώ).
Για τη στάθμευση των αυτοκινήτων υπάρχουν 4.700 θέσεις. Για λιγότερο από 4 ώρες στάθμευση στους χώρους μικρής διάρκειας η χρέωση είναι 1.000 την πρώτη ώρα και 700δρχ η κάθε επόμενη ώρα.
Στους χώρους μακράς διάρκειας η στάθμευση είναι 3.400δρχ την ημέρα.
Τα καροτσάκια για τη μεταφορά των αποσκευών διατίθενται με 350δρχ το ένα.
Για τις αναχωρήσεις των πτήσεων οι επιβάτες θα πρέπει να συμβουλεύονται τους φωτεινούς πίνακες διότι δεν γίνονται αναγγελίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024