Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑντίθετοι με το τελικό σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας Παπαθανασίου- Βαρβιτσιώτης

Αντίθετοι με το τελικό σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας Παπαθανασίου- Βαρβιτσιώτης

Ο υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας και τουρισμού της Ν.Δ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος για την ακτοπλοΐα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκφράζουν την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο του τελικού σχεδίου νόμου […]

Ο υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας και τουρισμού της Ν.Δ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος για την ακτοπλοΐα<...> Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκφράζουν την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο του τελικού σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι ο υπουργός αγνόησε τις επισημάνσεις τόσο των φορέων όσο και των ιδίων και προχωρεί ένα σχέδιο νόμου με το οποίο δίνει "πράσινο φως" στον οποιονδήποτε ΥΕΝ να επιβάλει καθεστώς ελεγχόμενης ακτοπλοΐας.

Το σημείο που τράβηξε ιδιαίτερα την αντίδραση των δύο στελεχών της Ν.Δ. και βουλευτών αφορά στον επίναυλο που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι επιβάτες για την επιδότηση των άγονων γραμμών οι οποίες, όπως υπογραμμίζουν δεν διασφαλίζονται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το κόστος της επιδότησης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, επισημαίνουν οι δύο άνδρες, πρέπει να το φέρει ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι να επιβαρύνεται η νησιωτική Ελλάδα με χαράτσι 3% επί των μεταφορών.

Παράλληλα αναφέρουν ότι παραμένει ασαφές ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές θεωρεί το ΥΕΝ απαραίτητες και πως εξασφαλίζεται η ικανοποιητική επικοινωνία του κέντρου με τα νησιά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024