Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροχωρούν οι διαδικασίες για τη κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης

Φάκελος για την προέγκριση της χωροθέτησης και την δρομολόγηση της όλης διαδικασίας κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης, εστάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, στο […]

Φάκελος για την προέγκριση της χωροθέτησης και την δρομολόγηση της όλης διαδικασίας κατασκευής αεροδρομίου στο<...> Καστέλι Κρήτης, εστάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για έγκριση, έπειτα από υλοποίηση σχετικής έρευνας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή ως τη καταλληλότερη, και συνεπώς προτιμότερη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια των προγραμματισμένων συνεδριάσεων της Βουλής, ανέφερε ότι “εκπονήθηκε έρευνα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με θέμα `Έρευνα ζήτησης αερομεταφορών Ν. Κρήτης και Κατάρτισης Γενικού Σχεδίου Ανάπτυξης Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου` και ένα από τα συμπεράσματα της ήταν ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί νέος αερολιμένας στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου για την εξυπηρέτηση ετήσιας επιβατικής κίνησης μεγαλύτερης από 8 εκατ..”.

Μάλιστα, πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Μεσόγειος`, ότι “επειδή οι διαδικασίες δημιουργίας αεροδρομίου είναι χρονοβόρες και απαιτούν στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον 10 έτη (εκπόνηση μελετών, απαλλοτριώσεις χωροταξική ρύθμιση των χρήσεων γης στην ευρύτερη περιοχή και ενσωμάτωση της λειτουργίας του αεροδρομίου, κατασκευή), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η προβλεπόμενη κίνηση των αναμενόμενων 10 – 12 εκατ. επιβατών έως το έτος 2020, οι σχετικές ενέργειες ξεκίνησαν άμεσα.

Ειδικότερα, εξήγησε, λέγοντας ότι εκπονήθηκε η μελέτη αναγνώρισης, επιλογής θέσης και Master Plan Αεροδρομίου Καστελίου, καθώς και του αντίστοιχου Φακέλου Προέγκρισης Χωροθέτησης με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής (με προσδιορισμό θέσης) νέου αεροδρομίου στην ευρύτερη περιοχή Καστελίου. Ο σχετικός φάκελος εστάλη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για Προέγκριση Χωροθέτησης, προκειμένου να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024