Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥπουργός Συγκοινωνιών Κύπρου: Ασφαλή τα κυπριακά αεροδρόμια

Υπουργός Συγκοινωνιών Κύπρου: Ασφαλή τα κυπριακά αεροδρόμια

Δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο τα θέματα ασφάλειας, η ανάθεση της διαχείρισης των αεροδρομίων στο στρατηγικό επενδυτή, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Κίκης Καζαμίας

Δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο τα θέματα ασφάλειας, η ανάθεση της διαχείρισης των αεροδρομίων στο στρατηγικό επενδυτή<...>, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Κίκης Καζαμίας, ο οποίος παρέστη και προσφώνησε Σεμινάριο Διευθυντών Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας που πραγματοποιείται στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, με τη συμμετοχή δύο Βρετανών εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Καζαμίας, πρόσθεσε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη σε θέματα ασφάλειας των αεροδρομίων θα τη διατηρήσει το κράτος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι τα κυπριακά αεροδρόμια είναι ασφαλή, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο στον κόσμο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ασφαλές.

Σε ό,τι αφορά στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των λειτουργών που εμπλέκονται στην εφαρμογή του εθνικού προγράμματος Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να ενισχύει τις συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους πολίτες του όσο και για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Κύπρο.

Ανέφερε επίσης ότι τον προσεχή μήνα θα πραγματοποιηθεί νέο σεμινάριο με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι για δεκάδες χρόνια ασχολούνται με το αντικείμενο της ασφάλειας στα αεροδρόμια.

Καταλήγοντας ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι το κράτος πρέπει να παρουσιάζει προς τα έξω πολύ λιγότερα από αυτά που πράττει σε θέματα ασφάλειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024