Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης ο Παράσχης
Διεθνής Αερολιμένας ΑΘηνών

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης ο Παράσχης

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), που αποτελεί τον επίσημο φορέα και τη «φωνή» […]

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), που αποτελεί τον επίσημο φορέα και τη «φωνή» 400 αεροδρομίων<...>σε 45 χώρες της Ευρώπης, αντιπροσωπεύοντας το 90% της εμπορικής αεροπορικής κίνησης της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία της εκλογής του στο πλαίσιο των εργασιών της 17ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe στη Ζυρίχη, ο κ. Παράσχης δήλωσε: «Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης με τιμά ιδιαίτερα. Η επιλογή των Ευρωπαίων συναδέλφων μας, αντικατοπτρίζει τη διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου της Αθήνας και είναι συγχρόνως μια εξαιρετική διάκριση για τον ελληνικό αεροπορικό κλάδο».

«Είμαι ευτυχής που, σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για τον κλάδο των αερομεταφορών και κατ’ επέκταση για τα αεροδρόμια, μου δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθώ ακόμη πιο ενεργά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ζητήματα χωρητικότητας και χρηματοδότησης αεροδρομίων, ασφάλειας και περιβάλλοντος. Καθώς οι Ευρωπαίοι νομοθέτες θέτουν όλο και περισσότερες προκλήσεις ενώπιον των αεροδρομίων, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης να ενδυναμώσει περαιτέρω το δίκτυό του σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ειδικά στα νέα κράτη-μέλη. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημά μας ως σκέλος μιας παγκόσμιας ένωσης αεροδρομίων (ACI World) και να αναλάβουμε συντονισμένη δράση. Είμαι πεπεισμένος ότι, χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία των στελεχών και τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ACI Europe, που είναι σήμερα πιο δραστήριο από ποτέ, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παράσχης είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), που εκπροσωπεί 1.530 αεροδρόμια σε 175 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe)

Επίσημη «φωνή» των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετούν – και με συνολική επιβατική κίνηση άνω των 1 δις. επιβατών ετησίως – το ACI Europe προωθεί την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον χώρο των αερομεταφορών, παράγοντας κοινές πολιτικές που αποτελούν σημείο αναφοράς για το σύνολο του κλάδου. Συνεργάζεται καθημερινά με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικής Αεροπορίας / ECAC, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Πτήσεων / EUROCONTROL, νομοθετικά όργανα), διασφαλίζοντας τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών αεροδρομίων στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον κλάδο. Αντίστοιχα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών (ICAO) και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024