Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε εκκρεμότητα το θέμα αναβάθμισης του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας

Σε εκκρεμότητα το θέμα αναβάθμισης του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας

Η αναβάθμιση της χώρας μας σχετικά με το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, παραμένει σε εκκρεμότητα, η οποία πιστεύεται ότι θα κλείσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Η αναβάθμιση της χώρας μας σχετικά με το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, παραμένει σε εκκρεμότητα, η οποία<...> πιστεύεται ότι θα κλείσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ήταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το θέμα συζήτησης στην συνάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Μιxάλη Λιάπη με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Τόμας Μίλερ, παρουσία και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Π. Μανούσου, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Οι εντατικές προσπάθειες της χώρας μας προκειμένου η αναβάθμιση στην πρώτη κατηγορία να πραγματοποιηθεί πριν τους Αγώνες δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει και όπως ανέφερε λακωνικά εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Μίλερ “θα χαρούμε πολύ να κλείσει το θέμα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA έχει πραγματοποιήσει συχνούς ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν οι απαραίτητες βελτιώσεις, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν νομοθετικές εκκρεμότητες καθυστερούν τη διαδικασία.

Και πιο συγκεκριμένα, η καθυστέρηση στην ψήφιση από τη Βουλή σειράς τροπολογιών που θα εναρμονίζουν αυτόματα τη νομοθεσία της χώρας μας με το διεθνές νομικό καθεστώς, αναφέρθηκε ως το τελευταίο εμπόδιο που συναντάται.

Η πορεία και η χρήση των Ολυμπιακών έργων που έχει υπό την εποπτεία του το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως το τραμ και ο προαστιακός, ήταν ακόμα ένα ζήτημα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση. Όπως δήλωσε ο κ. Μίλερ, στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των έργων, ενώ ο υπουργός Μεταφορών τον ενημέρωσε και για το συνολικό πρόγραμμα μετακινήσεων των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024