Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑποζημίωση 100 εκατ. δολ. διεκδικεί η Qantas από τη Rolls-Royce
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στην Αυστραλία

Αποζημίωση 100 εκατ. δολ. διεκδικεί η Qantas από τη Rolls-Royce

To ποσό των 100 εκατ. δολ. (Αυστραλίας) θα διεκδικήσει νομικά η αυστραλιανή εταιρεία Qantas από τη Rolls-Royce -κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του στόλου Α380- μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν […]

To ποσό των 100 εκατ. δολ. (Αυστραλίας) θα διεκδικήσει νομικά η αυστραλιανή εταιρεία Qantas από τη Rolls-Royce -κατασκευάστρια εταιρεία των<...> κινητήρων του στόλου Α380- μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν πτήσει, αναγκάζοντας αεροσκάφος της σε αναγκαστική προσγείωση, στη Σιγκαπούρη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η εκδίκαση της υπόθεσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός εκτός δικαστηρίου, για το ύψος της αποζημίωσης θα γίνει στην Αυστραλία. “Για μας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ευθύνη για το πρόβλημα που προέκυψε βαραίνει την κατασκευάστρια εταιρεία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Qantas, Alan Joyce.

Λίγο νωρίτερα, η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε σοβαρό κατασκευαστικό ελάττωμα, σε ορισμένους από τους κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κάποιοι κινητήρες παρουσιάζουν διαρροή λαδιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέοι έλεγχοι σε όλα τα αεροσκάφη A380 της Qantas.

Υπενθυμίζεται πως η Qantas καθήλωσε και τα έξι αεροσκάφη Airbus A380, που διαθέτει στο στόλο της και προχώρησε σε ελέγχους ασφαλείας στους κινητήρες Trent 900, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια Rolls-Royce και την Αirbus μετά τα επεισόδιο της 4ης Νοεμβρίου στο Σίδνεϊ.

Μόλις πριν λίγες μέρες, άρχισε να χρησιμοποιεί πάλι δυο απ`αυτά και αφού έγιναν αντικαταστάσεις και τροποποιήσεις σε κινητήρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024