Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπιτυχία σημειώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο Παρίσι

Επιτυχία σημειώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο Παρίσι

Η πληρότητα θέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών από το Παρίσι πλησιάζει το 70% και παρουσιάζει αυξητική τάση κρατήσεων. Επίσης, το Παρίσι θεωρείται ένας κεντρικός σταθμός, από τους πλέον σημαντικούς σταθμούς, για […]

Η πληρότητα θέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών<.> από το Παρίσι πλησιάζει το 70% και παρουσιάζει<...> αυξητική τάση κρατήσεων. Επίσης, το Παρίσι θεωρείται ένας κεντρικός σταθμός, από τους πλέον σημαντικούς σταθμούς, για τις Κυπριακές Αερογραμμές<.>, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για διακίνηση τουριστών, αλλά ως διαμετακομιστικός σταθμός για μεταφορά επιβατών από την Ευρώπη στον Αραβικό Κόλπο και Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα 'Σημερινή' ο κ. Νίκος Βασιλείου, διευθυντής του γραφείου των Κυπριακών Αερογραμμών στο Παρίσι, αναφέρει σχετικά με την κρίση της 11η Σεπτεμβρίου ότι "αρχικά δημιουργήθηκαν προβλήματα όπως και σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες αλλά με τα άμεσα και έγκαιρα μέτρα που λάβαμε άρχισε σιγά-σιγά να παρατηρείται μια ανάκαμψη. H πληρότητα για το γραφείο του Παρισιού επιστρέφει στα κανονικά της επίπεδα και είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι και το καλοκαίρι θα επανέλθουμε στους στόχους μας πριν την 11η Σεπτεμβρίου. O κυριότερος λόγος που ξεπεράσαμε την κρίση των πρώτων ημερών πιστεύω είναι το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε σε συνάρτηση με την ασφάλεια και εξυπηρετικότητα που βρίσκονται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Tο προφίλ της εταιρίας μας έχει εδραιωθεί ανάμεσα στο ταξιδιωτικό κοινό".

Σχετικά με τις προβλέψεις για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο, και την άποψη των τουριστικών πρακτόρων ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση που θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της Κύπρου ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τη γαλλική αγορά είναι σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. "Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πτήσεις μας θα αυξηθούν. Συγκεκριμένα, από τις 21 Μαρτίου θα δρομολογηθούν οκτώ πτήσεις την εβδομάδα, επτά πτήσεις από Λάρνακα και μια από Πάφο κάθε Τρίτη. Και τους μήνες αιχμής, από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, οι πτήσεις θα αυξηθούν σε δέκα την εβδομάδα. Η αύξηση των πτήσεων σχεδιάστηκε λόγω της ζήτησης και για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς. Για πρώτη φορά φέτος έχουμε συνεργασία με 10 συνολικά ταξιδιωτικούς πράκτορες και έχουμε υπογράψει μεγάλα συμβόλαια που αφορούν την καλοκαιρινή περίοδο 2002. Θεωρούμε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν διαδραματίσει σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην αναβάθμιση της γαλλικής αγοράς ως πηγή προέλευσης τουρισμού προς την Κύπρο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μελετούμε την πιθανότητα περαιτέρω δρομολόγησης πτήσεων προς και από Περιφερειακά Αεροδρόμια της Γαλλίας που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος".

Σχετικά με την έλλειψη αίθουσας για επιβάτες τράνσιτ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην κίνηση του αεροδρομίου ο κ. Βασιλείου δήλωσε ότι "η στρατηγική των Κυπριακών Αερογραμμών στο Παρίσι είναι χειροπιαστό παράδειγμα τού ότι μπορεί το αεροδρόμιο της Λάρνακας να εξελιχθεί σε διακομιστικό κόμβο. Με τις πτήσεις από το Παρίσι μεταφέρουμε χιλιάδες επιβάτες μέσω Λάρνακας σε σημεία της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Παρόλα αυτά υπάρχουν τεράστια προβλήματα που χρήζουν λύσης όπως η παντελής έλλειψη διευκολύνσεων για επιβάτες τράνσιτ. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ακόμα δεν έγινε κατορθωτό να υιοθετηθούν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέχρις ότου πείσουμε για την ανάγκη καθιέρωσης και λειτουργίας στη Λάρνακα ενός Διακομιστικού Κόμβου που να συνδέει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο".

Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι όταν ανέλαβε ο κ. Βασιλείου το σταθμό του Παρισιού πριν δύο περίπου χρόνια, η εταιρία δέχτηκε κριτική, σχολίασε τα εξής: "Ανέλαβα έναν κεντρικό σταθμό στον οποίο οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν πολλά προβλήματα και μόνο τέσσερα δρομολόγια εβδομαδιαίως. Πρέπει να ομολογήσω ότι με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διευθυντικής ομάδας των Κυπριακών Αερογραμμών κατορθώσαμε σημαντική αναβάθμιση και άνοδο στις κρατήσεις από το Παρίσι. Όταν ανέλαβα πετούσαμε μόνο τέσσερις φορές την εβδομάδα, με σωστή όμως διοργάνωση και προγραμματισμό, από τον περασμένο χρόνο δρομολογήσαμε καθημερινές πτήσεις από Παρίσι με πληρότητα πέραν του 70% και με γενική αύξηση επιβατών γύρω στο 40%. Πέραν τούτου, ο σταθμός του Παρισιού μεταφέρει το 50% του συνολικού αριθμού των διερχομένων επιβατών (τράνζιτ) του κρατικού μας αερομεταφορέα. Το νέο στρατηγικό σχέδιο για το Παρίσι, τελικά, αποδείχθηκε ως πολύ σημαντική κίνηση, γιατί έχει καταφέρει ώστε οι Κυπριακές Αερογραμμές να είναι συνδετικός κρίκος με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, μέσω Παρισιού και Λάρνακας, και τον Αραβικό Κόλπο και Μέση Ανατολή."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024