Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕρώτηση στη Βουλή προς Αβραμόπουλο και Κεφαλογιάννη για την Ολυμπιακή και την ακτοπλοΐα

Ερώτηση στη Βουλή προς Αβραμόπουλο και Κεφαλογιάννη για την Ολυμπιακή και την ακτοπλοΐα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μανώλη Κεφαλογιάννη αντίστοιχα,σχετικά με την υπόθεση της Ολυμπιακής και την κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας κατέθεσε χτες, […]

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μανώλη Κεφαλογιάννη αντίστοιχα,<...>σχετικά με την υπόθεση της Ολυμπιακής και την κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας κατέθεσε χτες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005, στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής, κ. Μιλτιάδης Έβερτ.

Ο κ. Έβερτ, στην ερώτηση του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα `Ναυτεμπορική`, απαρίθμησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή Αεροπορία και επεσήμανε τον κίνδυνο να μείνουν τα νησιά χωρίς ουσιαστική επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα, σε περίπτωση κλεισίματος της εταιρίας. Από την άλλη, όσον αφορά στην κατάσταση της ακτοπλοΐας, ο κ. Έβερτ υπογράμμισε ότι “τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τους θερινούς μήνες με τις συνεχείς βλάβες ακτοπλοϊκών πλοίων είχαν ως συνέπεια να δυσφημισθεί ο νησιωτικός τουρισμός της χώρας”.

Ακόμα, ο κ. Έβερτ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της ακτοπλοΐας στις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “δεν παρενέβησαν για να ανανεωθούν τα ακτοπλοϊκά σκάφη με νέα ταχύπλοα”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Έβερτ ζήτησε από τους κ.κ. Υπουργούς να μάθει:


  • Ποια είναι τα ακτοπλοϊκά σκάφη, τα δρομολόγια του καθενός, τη χρονολογία κατασκευής τους και την ταχύτητα πλεύσης.
  • Ποιος ο ανώτατος χρόνος από την κατασκευή τους που θα επιτρέπεται στα πλοία αυτά να είναι δρομολογημένα και εάν θα συντομευθεί ο χρόνος αυτός.
  • Τι θα γίνει με τις άγονες γραμμές και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024