Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαAirbus: Κατασκευή νέου πάνελ 'αφανών' κτιρίων για τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο
Αερομεταφορές

Airbus: Κατασκευή νέου πάνελ 'αφανών' κτιρίων για τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο

Τα πάνελ αναπτύχθηκαν από την Airbus και την Airbus Group Innovations σε εταιρικό επίπεδο ερευνητικού δικτύου, και Θα διατεθούν μέσω της θυγατρικής Airbus Prosky ATM.

Η Airbus αποκάλυψε μια νέα, ελαφριά έκδοση λεπτού πάνελ τις τεχνολογίας “αφανούς” (τεχνολογίας stealth) πάνελ που επιτρέπει στα κτίρια να κατασκευάζονται πιο κοντά σε διαδρόμους, ανοίγοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης στους χώρους έκτασης που έχει παραμείνει αναξιοποίητη στα αεροδρόμια, λόγω της πιθανής παρεμβολής στα σήματα των συστημάτων ενόργανης προσγείωσης.

Τα πάνελ αναπτύχθηκαν από την Airbus και την Airbus Group Innovations σε εταιρικό επίπεδο ερευνητικού δικτύου, και Θα διατεθούν μέσω της θυγατρικής Airbus Prosky ATM. Τα “αγφανή αυτά πάνελ μπορούν να εφαρμοστούν στο εξωτερικό ενός κτιρίου και να μειώσουν σημαντικά την επίδραση στα κρίσιμα για την ασφάλεια σήματος από τα συστήματα ενόργανης προσγείωσης (ILS), που καθοδηγούν τα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των αφίξεων σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας.

Η εφαρμογή αυτών του “αφανών” πάνελ θα μπορούσε να απελευθερώσει περίπου 130 τ.χλμ. για την κατασκευή νέων κτιρίων και κατασκευών σε πολλά αεροδρόμια και στην περιφέρεια αεροπορικών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο.

“Περίπου 150 αεροδρόμιο ανά τον κόσμο θα μπορούσαν να δείξουν ενδιαφέρον για τη νέα τεχνολογία – τα περισσότερα από αυτά περιτριγυρίζονται από πόλεις και δεν έχουν χώρο επέκτασης”, επισημαίνει ο Laurent Evain, διευθυντής της Airbus ProSky’s ELISE.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024