Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’ το νέο όνομα του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων
Αεροδρόμια

‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’ το νέο όνομα του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων

Ο δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης είχε αποστείλει επιστολή στο κοινωφελές Ίδρυμα 'Αλέξανδρος Α. Ωνάσης', με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν υπήρχε αντίρρηση από πλευράς Ιδρύματος να δοθεί αυτή η ονομασία 'Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης' στον Κρατικο Αερολιμένα Κυθήρων.

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια του δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη υπογράφηκε από τον υπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοδη, και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η επίσημη ονομασία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων.

Συγκεκριμένα, η ονομασία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων είναι πλέον “Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης”.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Κουκούλη στο κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος Α. Ωνάσης”, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν υπήρχε αντίρρηση από πλευράς Ιδρύματος για να δοθεί αυτή η ονομασία. Ή απάντηση του Ιδρύματος άνοιξε το δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας από πλευράς Δήμου Κυθήρων, στην πορεία της οποίας καίριο ρόλο διαδραμάτισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ο διοικητής  της, κ. Δημήτριος Κούκης.

“Με την αίσια κατάληξη της ονομασίας δικαιώνεται η προσφορά του αείμνηστου Αλέξανδρου Ωνάση στα Κύθηρα με την πρώτη προσγείωση αεροσκάφους, συγκεκριμένα, του προσωπικού αεροσκάφους του, στον διάδρομο του νησιού το φθινόπωρο του 1971 και το συνεχές ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση του αερολιμένα. Εξ άλλου, μ’αυτήν την εξέλιξη τα Κύθηρα παίρνουν θέση στον διεθνή αεροπορικό χάρτη”, θεωρεί ο δήμαρχος Κυθήρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024