Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔιαρροή αερίου με τραυματίες στο αεροδρόμιο του Αμβούργου
Αεροδρόμια

Διαρροή αερίου με τραυματίες στο αεροδρόμιο του Αμβούργου

Λόγω της διακοπής, επηρεάστηκαν 13 πτήσεις, με αρκετά αεροπλάνα να αναμένουν είτε στον αεροδιάδρομο είτε να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη του Αμβούργου.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου εκκενώθηκε προσωρινά χθες το απόγευμα, όταν διαρροή κάποιας ουσίας προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό στα μάτια σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες. Συνολικά, επηρεάστηκαν 1.500 επιβάτες.

“Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους”, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή”, συνέχισε. Συνολικά, 68 άτομα έλαβαν ιατρική φροντίδα και εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από την πλευρά της ανέφερε ότι η ερεθιστική ουσία προερχόταν κατά πάσα πιθανότητα από το σύστημα κλιματισμού του αεροδρομίου, αποκλείοντας τρομοκρατική ενέργεια (πιθανολογείται τώρα ότι ήταν σπρέι πιπεριού).

Το αεροδρόμιο ήταν κλειστό από τις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 13.45 και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περιμένουν εκτός των χώρων του αεροδρομίου, σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός έως ότου να εξεταστεί ενδελεχώς η περιοχή. Ταυτόχρονα, για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε τόσο η οδική πρόσβαση στο αεροδρόμιο, όσο και το μετρό στην περιοχή.

Λόγω της διακοπής, επηρεάστηκαν 13 πτήσεις, με αρκετά αεροπλάνα να αναμένουν είτε στον αεροδιάδρομο είτε να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη του Αμβούργου. Δύο πτήσεις ανακατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Βρέμης, 105 χλμ. μακριά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024