Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Hellenic Seaplanes εναρμονίζεται με τα νέα πρότυπα ασφαλείας για τα υδατοδρόμια
Αερομεταφορές

Η Hellenic Seaplanes εναρμονίζεται με τα νέα πρότυπα ασφαλείας για τα υδατοδρόμια

Η χρήση Μαγνητικής Πύλης (WMTD) και ακτινοσκοπικής συσκευής (X-RAY) καθίσταται πλέον υποχρεωτική σε όλα τα υδατοδρομία, για τον καλύτερο έλεγχο επιβατών και αποσκευών.

Στην υιοθέτηση νέων προτύπων ασφαλείας για το σχεδιασμό των υδατοδρομίων στρέφονται οι Αρμόδιοι Φορείς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στις Βρυξέλες. Ειδικότερα, η χρήση Μαγνητικής Πύλης (WMTD) και ακτινοσκοπικής συσκευής (X-RAY) καθίσταται πλέον υποχρεωτική σε όλα τα υδατοδρομία, για τον καλύτερο έλεγχο επιβατών και αποσκευών.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Hellenic Seaplanes, κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη, η  απαίτηση αυτή όσο και αν φαίνεται υπερβολική, θωρακίζει τη λειτουργία των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων, δημιουργώντας την αναγκαία αίσθηση ασφάλειας για επιβάτες και προσωπικό, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

“Η τροποποίηση της πρώτης Τεχνικής Οδηγίας Ασφαλείας (ΤΟΑ), μας έφερε αντιμέτωπους με μια νέα πρόκληση. Έπρεπε να τροποποιηθούν άμεσα, όλα τα Προγράμματα Ασφαλείας των Υδατοδρομίων της εταιρείας μας και να λάβουν τις σχετικές νέες εγκρίσεις από την Διεύθυνση Ασφαλείας Δ15 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) όσο και από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας (ΔΑΝ) του Υπουργείου Ναυτιλίας” ανέφερε ο κ. Ζαγοράκης και συνέχισε λέγοντας: “Η πρόκληση αυτή κερδίθηκε, αξίζει να αναφερθεί πως σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, χάρη στα ταχύτατα αντανακλαστικά της Hellenic-Seaplanes, και την άψογη συνεργασία με τις ανωτέρω Διευθύνσεις έχουν ήδη εγκριθεί, τα επικαιροποιημένα Προγράμματα Ασφαλείας του Υδατοδρομίου Βόλου και του Υδατοδρομίου Σκύρου, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση των Προγραμμάτων Ασφαλείας των Υδατοδρομίων Θεσσαλονίκης, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Πάτμου. Σειρά έχουν τα Υδατοδρόμια της Τήνου, της Καλαμάτας, της Σητείας και της Ζακύνθου”.

Τέλος, ο κ. Ζαγοράκης δεσμεύτηκε ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολόκληρο το δίκτυο των υδατοδρομίων της εταιρείας Hellenic Seaplanes θα είναι άρτια σχεδιασμένο και έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας υψηλού επιπέδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024