Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαθηλωμένα όλα τα 787 Dreamliner μέχρι νεωτέρας
Αερομεταφορές

Καθηλωμένα όλα τα 787 Dreamliner μέχρι νεωτέρας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε την καθήλωση στο έδαφος όλων των Dreamliner στη χώρα, έως ότου η κατασκευάστρια εταιρεία δώσει εχέγγυα για την ασφάλειά τους. Το παράδειγμα των ΗΠΑ ακολούθησαν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε Ευρώπη και Ασία.

Μετά τα τελευταία κρούσματα τεχνικών προβλημάτων στα επιβατικά αεροσκάφη 787 Dreamliner της Boeing (με αποκορύφωμα την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους στην Ιαπωνία την Τετάρτη λόγω σοβαρού κινδύνου ατυχήματος), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε την καθήλωση στο έδαφος όλων των Dreamliner στη χώρα έως ότου η κατασκευάστρια εταιρεία δώσει εχέγγυα για την ασφάλειά τους:

Αυτομάτως ακολούθησε και η καθήλωσή τους στην Ινδία (Air India), στην Χιλή (LAN), στο Κατάρ (Qatar Airways) και στην Αιθιοπία (Ethiopian Airlines). Το παράδειγμα των ΗΠΑ ακολούθησαν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε Ευρώπη και Ασία, με αποτέλεσμα όλα τα Dreamliner που πραγματοποιούσαν πτήσεις ανά τον κόσμο να ακινητοποιηθούν μέχρι νεωτέρας. Μάλιστα, ορισμένοι αερομεταφορείς, όπως η πολωνέζικη LOT και η ιαπωνική All Nippon Airways δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση από την Boeing για τις ανατροπές στο πτητικό τους πρόγραμμα λόγω της καθήλωσης των Dreamliner.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Jim McNerney δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει πεπεισμένη ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές και ότι “σε συνεργασία με την FAA θα δώσει απαντήσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει το ταχύτερο δυνατό”, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της FAA για τον σχεδιασμό και τις τεχνικές προδιαγραφές του αεροσκάφους. Μεγάλη έμφαση δίνεται στα ηλεκτρικά συστήματα και ιδιαίτερα στην κύρια μπαταρία του, αφού φαίνεται ότι από εκεί προήλθαν και μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα. Γι’αυτό ζητήθηκε από την FAA, οι αεροπορικές εταιρείες να παρουσιάσουν απτά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των μπαταριών, πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024