Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι πρώτες σοροί από τη μοιραία πτήση της AirAsia έφτασαν στην Ινδονησία
Αεροπορικές εταιρείες

Οι πρώτες σοροί από τη μοιραία πτήση της AirAsia έφτασαν στην Ινδονησία

Οι ινδονησιακές αρχές σημειώνουν ότι έχουν ανασύρει επτά σορούς, ωστόσο η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Ο κυβερνήτης της Ανατολικής Ιάβας ακύρωσε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά.

Οι πρώτες δύο σοροί επιβαινόντων στην πτήση QZ8501 της AirAsia, η οποία κατέληξε στη θάλασσα, βρίσκονται στο αεροδρόμιο της πόλης της Ινδονησίας Σουραμπάγια, όπου έχουν συγκεντρωθεί και οι συγγενείς των θυμάτων. Ήδη ζητούνται δείγματα γενετικού υλικού (DNA), ώστε να διευκολυνθεί η αναγνώριση των σορών.

Το Airbus A320-200, το οποίο μετέφερε 162 ανθρώπους (137 ενήλικους επιβάτες, 17 παιδιά, ένα βρέφος, δύο πιλότους και πέντε μέλη πληρώματος) από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη, εξαφανίστηκε την περασμένη Κυριακή από τα ραντάρ και την Τρίτη τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στη θάλασσα. Οι ινδονησιακές αρχές σημειώνουν ότι έχουν ανασύρει επτά σορούς, ωστόσο η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Δημόσια εκδήλωση πένθους και μνήμης πραγματοποιήθηκε στη Σουρουμπάγια, ενώ ο κυβερνήτης της Ανατολικής Ιάβας ματαίωσε όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο στην τελευταία τους επικοινωνία οι χειριστές ζητούσαν άδεια να αναλάβουν ύψος για να αποφύγουν την κακοκαιρία.

Παρότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν το έργο τους, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί οκτώ σοροί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Mirror” ειδικοί ισχυρίζονται ότι εφόσον δεν έχει καταγραφεί σήμα κινδύνου σημαίνει πως οι πιλότοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσθαλάσσωση, αλλά η θαλασσοταραχή που επικρατούσε τη στιγμή εκείνη, το παρέσυρε στο βυθό.

Την ίδια ώρα, ο πρώην επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι  το αεροπλάνο δεν εξερράγη και δε συνετρίβη όταν άγγιξε την επιφάνεια, θάλασσας ή ξηράς, γιατί, αν συνέβαινε αυτό, τότε οι σοροί δε θα ήταν ανέπαφες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024