Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠεραιτέρω επέκταση δικτύου για την Aegean, με 16,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και 111 προορισμούς σε 45 χώρες
Αεροπορικές εταιρείες

Περαιτέρω επέκταση δικτύου για την Aegean, με 16,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και 111 προορισμούς σε 45 χώρες

Το 2016 η Aegean εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, προσθέτοντας το 2016 14 νέους προορισμούς και 6 νέες χώρες. Συνολικά, η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 101 (71 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 12,5 εκατ. θέσεις, 1 εκατ. περισσότερες θέσεις από το 2015.

Τη συνέχιση για τρίτη χρονιά της έντονης αναπτυξιακής της δυναμικής και την περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής της στη στήριξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας επιβεβαίωσε η Aegean, με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της για το 2016. Το νέο πρόγραμμα  της Aegean και της Olympic Air παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, παρουσία της αναπλ. υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά και τουριστικών φορέων.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 111 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 45 χώρες, με 16.200.000 διαθέσιμες θέσεις, 1,1 εκατ.περισσότερες από το 2015 από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που θα αποτελείται πλέον από 61 αεροσκάφη, (47 Airbus A320/321 και 14 Q400/100)  με την παραλαβή  από Νοέμβριο 2015 – Μάρτιο 2016, 4 επιπλέον νέων Airbus A320ceo.

Το 2016 ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιπλέον ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, αφού η ισχυροποίησή του με περισσότερες άμεσες συνδέσεις με νέες αγορές, στηρίζει τόσο την ίδια την πόλη, όσο και τις άλλες περιοχές και νησιά της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την έντονη επένδυση της Aegean με στόλο 16 αεροσκαφών στις 3 μεγαλύτερες βάσεις της στην περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο) με πολλές νέες άμεσες συνδέσεις εξωτερικού τα τελευταία χρόνια, μόνο κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των επιβατών εξωτερικού της εταιρείας που φτάνει μέσω Αθήνας στα νησιά, διπλασιάστηκε και προσεγγίζει πλέον το 1 εκατ. ετησίως. Στο πλαίσιο αυτό, η Aegean εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, προσθέτοντας το 2016 14 νέους προορισμούς και 6 νέες χώρες. Συνολικά η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 101 (71 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 12,5 εκατ. θέσεις, 1 εκατ. περισσότερες θέσεις από το 2015. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ανάπτυξη σε χωρητικότητα και συχνότητες θα υπάρχει επίσης σχεδόν σε όλους τους καινούργιους προορισμούς που ξεκίνησαν το 2014 και το 2015, καθώς η παρουσία της εταιρείας, αλλά και η προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού, ωριμάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2016 από την Αθήνα  προστίθενται 6 νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία) και 14 διεθνείς προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες, που αποτελούν πηγές τουρισμού, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σαουδική Αραβία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, o αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: “Δύο χρόνια ακριβώς μετά την εξαγορά της Olympic Air με τη δυναμική που δημιουργήσαμε στην εταιρεία χάρη στις συνέργειες, τις προσπάθειες και την ωρίμανση της εξαιρετικής ομάδας των ανθρώπων μας, έχουμε ‘αλλάξει κατηγορία’. Μέσα σε 3 χρόνια, μεγαλώσαμε ισορροπημένα από τις περιφερειακές μας βάσεις και την Αθήνα κατά περίπου 3 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας φέτος τα 11,5 εκατ., σε περισσότερες από 40 χώρες και την Ελλάδα. Ακόμη και φέτος με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις παραλάβαμε νέα ολοκαίνουργια Airbus A320ceo εν μέσω Capital controls και στηρίξαμε τον τουρισμό με ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από την αγορά, που εκτός Αθηνών παρουσίασε στασιμότητα. Παράλληλα, με χαμηλότερους ναύλους και αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, αυξήσαμε σημαντικά την κίνηση σε μικρούς προορισμούς, που πλήττονται από την μείωση του εσωτερικού τουρισμού, τιμώντας την υποχρέωση που αναλάβαμε, όταν εξαγοράσαμε την Olympic Air.

Και για το 2016, προσβλέποντας στην σταθεροποίηση της οικονομίας, συνεχίζουμε δυναμικά με 14 νέους προορισμούς, και 1,1 εκ επιπλέον θέσεις. Με την παραλαβή ακόμη 4 νέων Αirbus φτάνουμε τα 61 αεροσκάφη και τις 16 εκατ. θέσεις σε 145 προορισμούς. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες για τους επιβάτες, να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με προγράμματα όπως το ‘Κοντά στους νέους’, να προωθούμε ελληνικά προϊόντα και να προβάλλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τον ελληνικό πολιτισμό και στιγμές από την Ελλάδα. Έχουν γίνει αρχικά βήματα, αλλά χρειαζόμαστε στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την προβολή και προώθηση της χώρας γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές, ενώ ταυτόχρονα οι πόροι μας περιορισμένοι. Μόνο με συνεργασίες και κοινές προσπάθειες θα ξεπεράσουμε τη στασιμότητα που απειλεί και τον τουρισμό”.

Παρουσίαση Aegean – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2016

Ομιλία κας Έλενας Κουντουρά
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, ήταν πραγματικά μια εξαιρετική παρουσίαση.  Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, με τους ανθρώπους μιας σημαντικής εταιρίας η οποία αναπτύσσεται δυναμικά στον κρίσιμο για τον τουρισμό κλάδο των αερομεταφορών.

Ο ελληνικός τουρισμός εξελίσσεται συνεχώς, βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται, πραγματοποιεί βήματα ποιοτικά και στις υποδομές και τελικά όλα αυτά οδηγούν στο να καταγράφουμε τα ρεκόρ αυτά τα τελευταία χρόνια.

Την τάση αυτή της ανοδικής πορείας θέλουμε να τη διατηρήσουμε τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μια εθνική στρατηγική τουρισμού η οποία είναι σε πλήρη αρμονία με όλα αυτά τα οποία γίνονται την παρτίδα μας και από τον ιδιωτικό τομέα όπως είπε και ο κος Βασιλάκης, με τις αερομεταφορές. Πρέπει και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ κοντά έτσι ώστε τα σχέδιά μας να ευοδώσουν κοινά τα επόμενα χρόνια.
 
Γιατί έχουμε έρθει σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο στην κατάταξη των παγκοσμίων προορισμών και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας και το Υπουργείο Τουρισμού από την αρχή του έτους, από τότε δηλαδή που ανέλαβα, με συγκροτημένα βήματα εργαστήκαμε με αυτό το σχέδιο, στοχευμένα και συστηματικά για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλους τους επιμέρους τομείς έτσι ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αποδώσει το μέγιστο.
 
Η σημασία του  κλάδου στον οποίο η Aegean έχει ουσιαστική και συμβολική παρουσία ως εθνικός αερομεταφορέας είναι καταλυτική. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ειδικές μετρήσεις η ποιότητα των αερομεταφορών μας, η επάρκεια, η ικανότητα, η ασφάλεια, η ικανοποίηση των επιβατών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.  Αυτό μας δίνει και αισιοδοξία και προβάδισμα και ανταγωνιστικό φυσικά πλεονέκτημα.

Συνεπώς, ο ρόλος της Aegean είναι διακριτός και αποκτά συμβολική σημασία για την Ελλάδα καθώς μαζί της συνδέθηκε και το άλλο πλέον αναγνωρίσιμο όνομα, το όνομα της Ολυμπιακής.
 
Οι αερομεταφορές κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στη μεταφορά των επισκεπτών στην Ελλάδα αφού εξυπηρετούν και την ιδιαίτερη μορφολογική εικόνα της χώρας μας με τα πολλά νησιά και τις διάσπαρτες πόλεις που έχουν τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον.
Δίνουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις και στις υποδομές, αυτό που ειπώθηκε πριν για τα αεροδρόμια, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και οι αερομεταφορές προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλοι μαζί το στόχο που είναι η ανάπτυξη του τουρισμού.
 
Εδώ θέλω να πω ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια με λύπη μας όλα αυτά τα χρόνια είδαμε ότι εγκαταλείφθηκαν. Σήμερα είναι υπό διαπραγμάτευση αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμα και να κλείσει η συμφωνία πάλι θα υπάρχει ένα διάστημα μέχρι να παραδοθούν το οποίο θα είναι προβληματικό. Όλα αυτά, λοιπόν, πρέπει να τα δούμε.
 
Αναφέρθηκε, επίσης ο κ. Βασιλάκης για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εκεί έπρεπε εδώ και δυο χρόνια για να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα να έχουν γίνει προσλήψεις και για τις καθυστερήσεις και για την ασφάλεια κ.λπ., πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.
 
Πράγμα το οποίο έχουμε εμείς μπροστά μας και σκοπεύουμε να το αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε η χρονιά του 2016, σεζόν που θα είμαστε αν θέλετε στα κόκκινα εκεί που θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε πάρα πολλές πτήσεις να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα από αυτά τα μικρά που πάλι καλά τα αντιμετωπίσαμε χωρίς να έχουμε πρόβλημα στο τουριστικό μας προϊόν αλλά που φυσικά δημιουργεί μια δυσαρέσκεια και για τους επιβάτες οι οποίοι έχουν τις καθυστερήσεις.

Κυρίες και κύριοι, το υπουργείο, οι εποπτευόμενοι φορείς και ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τα επιμελητήρια και όλες τις εταιρίες, τις επιχειρήσεις, προσπαθούμε και εργαζόμαστε αλλά και συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Και αυτή ήταν η προσπάθεια, η ομαδική αυτή προσπάθεια που έφερε αν θέλετε το νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον ελληνικό τουρισμό και για το 2015. Και είναι ένα σημαντικό μερίδιο αυτό που έχουν και οι αερομεταφορές γιατί μεταφέρουν τους επιβάτες προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Για αυτό, λοιπόν, κάνουμε και ξεχωριστή μνεία στην Aegean γιατί είναι και ένας αξιόπιστος πρεσβευτής για τη χώρα μας.
Εδώ όμως έχω κάνει και μία παράκληση στον κ. Ευτύχη Βασιλάκη, να δει και το θέμα το υπερατλαντικό. Έχουμε πραγματικά μία πολύ μεγάλη ανάγκη να ενώσουμε όχι μόνο τους τουρίστες και τους επισκέπτες με απευθείας πτήσεις από Καναδά, Αμερική, ενδεχομένως Κίνα, Αυστραλία, αλλά και τους ομογενείς μας.
 
Είναι, λοιπόν, νέες αγορές που αναπτύσσονται, αγορές οι οποίες έχουν ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα και που όπως καταλαβαίνετε το κλειδί για αυτή την επιτυχία είναι οι απευθείας πτήσεις.

Με τις υπηρεσίες, λοιπόν, τις υψηλές αλλά και την ποιότητα, την εμπειρία και τα χρώματα της Ελλάδος, η Aegean και οι αεροπορικές άλλες εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται μεταφέρουν την πρώτη εντύπωση σε αυτούς οι οποίοι έρχονται να μας επισκεφτούν.

Σήμερα, λοιπόν, καλούμαστε να διατηρήσουμε ό,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα και να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο, να βάλουμε γερές βάσεις, να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τουρισμού μας και να είναι ο βασικός μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, δεδομένου ότι το 2015, με εκλογές, δημοψηφίσματα και μία οικονομική ασφυξία, καταφέραμε να ανταποκριθούμε όλοι μαζί, το Υπουργείο, ο ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που είναι οι εποπτευόμενοι φορείς μου, τα επιμελητήρια, ο ΣΕΤΕ, ΧΑΤΑ, ο ιδιωτικός φορέας, έτσι ώστε να πετύχουμε πραγματικά, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν και όχι μόνο να διατηρήσουμε τα νούμερα τα οποία είχαμε εκτιμήσει ότι θα έχουμε και σε αφίξεις και σε έσοδα, αλλά και να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία.

Έχουμε, λοιπόν, θέσει βασικούς στόχους για την τουριστική μας στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, και ένας από αυτούς σας αφορά άμεσα. Πρόκειται για τη διείσδυση στις νέες αγορές του εξωτερικού και καθιέρωση απευθείας πτήσεων και ως σήμερα εδραιώσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με ξένους tour operators, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες που έθεσαν σε λειτουργία νέες απευθείας πτήσεις στη χώρα. Πρόσφατα είχαμε πάει και ήμουν παρούσα στην πτήση για το Ριάντ. Θα στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες. Θέλω να είμαστε σε επαφή για να μπορέσουμε, αν θέλετε, να επικοινωνήσουμε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Και αυτές οι πτήσεις για να μπορέσουν να είναι βιώσιμες και να κρατηθούν, να μπορέσουν να ενισχυθούν και από εμάς ως, αν θέλετε, αρωγός και προβολής και προώθησης και στήριξης.

Ενισχύουμε το ενδιαφέρον από αυτές τις νέες αγορές, όπως είπα Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κορέα, τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά, πρόσφατα όχι επί υπουργίας μου αλλά πιο πριν άνοιξε και ένα γραφείο στη Βραζιλία, στο Σάο Πάολο, είναι μία αγορά που με χαρά μας βλέπουμε ότι η Aegean θα έχει απευθείας πτήσεις και από Ισπανία και από Πορτογαλία γιατί έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε, αν θέλετε, και το connection, τη σύνδεση για την Ελλάδα, πράγμα το οποίο μας προβλημάτιζε πολύ και μέχρι στιγμής ήταν μόνο ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Όλα αυτά, λοιπόν, όπως βλέπετε είναι σε συνδυασμό και οι εξελίξεις αυτές αποτελούν κίνητρο και για την Aegean να προχωρήσει ακόμα πιο δυναμικά, και το έχει αποδείξει η εταιρεία ότι μπορεί, γιατί μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, όπως είδατε, πολλαπλασίασε τις επιδόσεις της, πολλαπλασίασε τους προορισμούς της και πάνω από όλα κράτησε ικανοποιημένους όλους τους πελάτες, όλους τους τουρίστες.

Και αυτό γιατί το λέω. Γιατί οι ευχαριστημένοι επισκέπτες είναι πραγματικά οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας και είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφουν στις πατρίδες τους και να διαφημίζουν την χώρα μας και μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε να είμαστε μέσα, αν θέλετε, τα επόμενα χρόνια στους πέντε παγκόσμιους πιο ελκυστικούς και πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως.

Όμως αυτό δημιουργεί ευθύνες και στους εργαζόμενους και στη διοίκηση, όπου και αν βρίσκονται. Το υπουργείο σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία στηρίζει την εξέλιξη των μεταφορών και των αερομεταφορών και βασική προϋπόθεση είναι να τηρούνται και οι κανόνες, φυσικά, ανταγωνισμού, να διαμορφώνονται ανταγωνιστικές παροχές σε τιμές και υπηρεσίες και να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να λειτουργεί ο κλάδος με ασφάλεια και επιχειρηματικά υγιώς.

Τα μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική χρονιά, είναι πάρα πολύ θετικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά για να στηρίξουμε τον τουρισμό μας.

Εμείς από την πλευρά μας, η Aegean από τη δική της. Ο ιδιωτικός φορέας, οι Περιφέρειες που έχουμε εξαιρετική συνεργασία, για το πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και νέους τουριστικούς προορισμούς και όλοι μας έχουμε επίγνωση αυτής της ευθύνης και της ανάγκης να αποδώσει ο τουρισμός τα οφέλη του στην εθνική μας οικονομία και για αυτό σε αυτήν την προσπάθεια κάνω έκκληση και ζητώ να συμβάλουμε όλοι δυναμικά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024