Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρόστιμο-μαμούθ στην Cathay Pacific Airways από γαλλικό δικαστήριο για εργασιακά
Αεροπορικές εταιρείες

Πρόστιμο-μαμούθ στην Cathay Pacific Airways από γαλλικό δικαστήριο για εργασιακά

Το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού δεν αναγνωριζόταν από την Cathay ότι έδρευε στη Γαλλία, επιτρέποντάς της να αποφεύγει τις αρμόζουσες πληρωμές προς την Ursaaf, μια οργάνωση που συλλέγει εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών εισφορών ασφάλισης υγείας.

Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε στην αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific Airways, που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, πρόστιμο σχεδόν 500.000 ευρώ για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί για τις πληρωμές των πιλότων της εντός Ευρώπης.

Η ποινή επιβλήθηκε μετά καταγγελία του σωματείου ότι το πλήρωμα που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle δεν αναγνωριζόταν από την Cathay ότι έδρευε στη Γαλλία, επιτρέποντάς της να αποφεύγει τις αρμόζουσες πληρωμές προς την Ursaaf, μια οργάνωση που συλλέγει εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών εισφορών ασφάλισης υγείας.

Το πρόστιμο ανέρχεται σε 190.000 ευρώ (τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί), συν επιπρόσθετα 307.833 ευρώ ως εγγύηση από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση, δήλωσε το Δικαστήριο του Bobigny, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι. Η Cathay Pacific δήλωσε την ενοχή της με συνοπτικές διαδικασίες.

“Τα θέματα που προέκυψαν από αλλαγές στην τοπική νομοθεσία και την ερμηνεία τους όλα αυτά τα χρόνια”, από το 1993, όταν η Cathay δημιούργησε μια βάση στο Παρίσι, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. “Οι διακανονισμοί της εταιρείας δεν συμβάδιζαν”, κατέληξε.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα κατά το παρελθόν για “παράτυπες” πρακτικές όσον αφορά στις πληρωμές των εργαζομένων περιλαμβάνουν την Air France, τη Vueling της IAG, την EasyJet Plc και τη Ryanair Holdings Plc.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024