Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώχευσε η Adria Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σλοβενίας
Αεροπορικές εταιρείες

Πτώχευσε η Adria Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σλοβενίας

Πτώχευσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Σλοβενίας που είχε πτήσεις και στην Ελλάδα.

Aργά τη Δευτέρα η Adria Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σλοβενίας, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι κατέθεσε πτώχευση στο Kranj District Court, στην πλησιέστερη πόλη προς το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα.
 
Η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα ακυρώσει όλες τις τακτικές πτήσεις λόγω της έναρξης διαδικασίας πτώχευσης
 
Η Adria Airways ακολουθεί την κατάσταση της Thomas Cook Airlines και δύο γαλλικούς αερομεταφορείς – XL Airways και Aigle Azur.
 
Η Adria Airways μετέφερε 1,2 εκατ. επιβάτες το 2018, ο ίδιος αριθμός με την Ryanair πετά σε τρεις ημέρες. Περίπου 100.000 επιβάτες πιστεύεται ότι έχουν προπληρωμένες κρατήσεις με τον μεταφορέα, ο οποίος ήταν μέλος της Star Alliance.
 
Οι περισσότερες από τις δραστηριότητές της ήταν από και προς την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα, με βασικές συνδέσεις με τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, την Πράγα και τη Βιέννη. Επίσης πέταγε και σε αρκετές ελληνικές περιοχές όπως Καλαμάτα, Χίο και Αθήνα, ενώ είχε και πτήσεις στην Λάρνακα της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του TravelDailyNews, στη Χίο μέσω της Adria Airways έφταναν 1.000 άτομα. Το πτητικό της πρόγραμμα αφού ολοκληρώθηκε, σταμάτησε στα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η Adria Airways είχε δευτερεύοντες κόμβους στην Πρίστινα, το Κόσοβο και στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα.
 
Όπως και με άλλους μικρούς εθνικούς αερομεταφορείς, η Adria Airways υπέστη ζημιά λόγω της ταχείας ανάπτυξης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους – κυρίως της easyJet, της Ryanair και της Wizz Air – οι οποίες είναι πλέον πιθανό να αναλάβουν τις κερδοφόρες διαδρομές. Ωστόσο, είναι πιθανό η Austrian Airlines – μέρος του ομίλου Lufthansa – να κινηθεί.
 
Σε ένα φοβερό μήνα για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ο Σεπτέμβριος έληξε με την εθνική αεροπορική εταιρεία της Σλοβενίας, την Adria Airways να αντιμετωπίζει προβλήματα.
 
Για τις περασμένες πέντε ημέρες ο μεταφορέας “έψαχνε εντατικά λύσεις” στα σοβαρά οικονομικά του προβλήματα.
 
Συνέχισε να λειτουργεί ένα τακτικό δρομολόγιο μεταξύ της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, της Λιουμπλιάνα και της Φρανκφούρτης – που είναι βασικός κόμβος για τη συμμαχική της εταιρεία, τη Lufthansa. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία πιστεύεται ότι έχει πληρώσει για να συνεχίσει τις πτήσεις.
 
Η Adria Airways ιδρύθηκε στη Λιουμπλιάνα το 1961. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 πέταξε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της τότε Γιουγκοσλαβίας, με την εμπορική ονομασία Inex Adria.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024