Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΡωσία: Επιβεβαιώνεται ότι η συντριβή του αεροσκάφους της Metrojet οφείλεται σε βόμβα
Αεροπορικές τραγωδίες

Ρωσία: Επιβεβαιώνεται ότι η συντριβή του αεροσκάφους της Metrojet οφείλεται σε βόμβα

Η συντριβή του Airbus 321 της εταιρείας Metrojet στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Alexander Bortnikov. Αμοιβή ύψους 50 εκατ. δολ. δίνει η Μόσχα για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες.

“Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Alexander Bortnikov στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Τόνισε ακόμη ότι η Μόσχα θα καταδιώξει τους υπαίτιους της επίθεσης σε κάθε άκρη του κόσμου και θα τους “τιμωρήσει”, σημειώνοντας ότι η πτώση του Airbus A321 συγκαταλέγεται στα πιο αιματηρά εγκλήματα. Τέλος, είπε ότι η Ρωσία θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, που αφορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, σημειώνοντας πως όποια χώρα περιθάλπει τρομοκράτες θα πρέπει να γνωρίζει τη βούληση της Μόσχας να δράσει.

Ο Alexander Bortnikov δήλωσε ότι οι πραγματογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια ανακάλυψαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού TNT. Η ισχύς της έκρηξης ήταν ίση με περίπου 1 κιλό δυναμίτη.

Δυο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Sharm al-Sheikh στην Αίγυπτο έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι (17 κρατούνται συνολικά) για σύνδεση με τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από της Χερσόνησο του Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους ως αντίποινα για την ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, κάτι που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τη Μόσχα.

Το scanner ασφαλείας, ηλικίας 10 ετών, στο αεροδρόμιο Sharm el Sheikh παρουσιάζει πολλές φορές βλάβη, γιατί οι χειριστές δεν ξέρουν να το μεταχειριστούν σωστά, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. “Έχω δει ατομα να το βγάζουν από την πρίζα, για να κάνουν οικονομία”.

Κάποιος άλλος πρόσθεσε ότι το scanner, λόγω των δυσλειτουργιών του, μπορούσε να σκανάρει μόνο μερικές από τις αποσκευές, όχι όμως όλες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024