Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτην Καλαμάτα το πρώτο υδατοδρόμιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Αερομεταφορές

Στην Καλαμάτα το πρώτο υδατοδρόμιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Hellenic Seaplanes θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου Καλαμάτας, έτσι ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016.

Ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του Υδατοδρομίου της Καλαμάτας ορίστηκε η Hellenic Seaplanes μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή του ΔΛΤ Καλαμάτας, βάζοντας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο δίκτυο των υδατοδρομίων. Η Hellenic Seaplanes θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου Καλαμάτας, έτσι ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση σήμερα, με την ανάθεση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου. Η Καλαμάτα, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει την πρώτη άδεια υδατοδρομίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας και την κεντρική βάση του δικτύου στην Πελοπόννησο, όπου θα ξεκινούν δεκάδες προορισμοί. Σε δήλωση του ο δήμαρχος είπε ότι “η λειτουργία του Υδατοδρομίου αποτελεί προτεραιότητα μας, καθότι είμαι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα χρήσης στην πόλη μας, του μέσου αυτού της μεταφοράς. Το υδροπλάνο θα προσφέρει μια γρήγορη οικονομική και ασφαλή μεταφορά προσώπων και αγαθών, αλλά παράλληλα θα συμβάλει στο να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χάρης Βγενής είπε: “Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς  που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες με ένα νέο τουριστικό προϊόν”. Επισήμανε επίσης τις συνέργειες ανάπτυξης υδατοδρομίου και αεροπορικών συνδέσεων με υδροπλάνα όσον αφορά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τον αυτοκινητόδρομο και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος“.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου Καλαμάτας, “γιατί είναι ένας σημαντικός προορισμός για το δίκτυο και θα δώσει νέα δυναμική στην προσπάθεια να αναπτυχθούν περισσότερα υδατοδρόμια στην περιοχή της Πελοποννήσου”.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Αναμένεται μέσα στο 2016 να λειτουργεί ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η πολιτική βούληση της ηγεσίας της χώρας είναι ξεκάθαρη όσο αφορά την λειτουργία των υδροπλάνων και είναι πλέον ορατό το σημείο έναρξης των πρώτων πτήσεων. Όλα τα θέματα που καθυστερούσαν την αποθαλάσσωση των υδροπλάνων είτε έχουν λυθεί είτε είναι κοντά στην λύση τους με πιθανή μια τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά και σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων. Η εταιρεία μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την κατάρτιση στελεχών για τη λειτουργία και τη διαχείριση υδατοδρομίων”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και μόνο ένα με άδεια λειτουργίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024