Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥπεγράφη η περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σκύρου
Αερομεταφορές

Υπεγράφη η περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σκύρου

Ξεκινά η υλοποίηση εντός των επόμενων ημερών για το πρώτο υδατοδρόμιο στο Αιγαίο. Η Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Λιναριάς Σκύρου περιλαμβάνει τη δημιουργία υδατοδρομίου στο ΒΑ τμήμα του λιμένα δίπλα στη γλίστρα των αλιευτικών σκαφών.

Υπεγράφη η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Λιναριάς Σκύρου, φέρνοντας πιο κοντά τη προσπάθεια της εταιρείας Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στο Αιγαίο, στον λιμένα Λιναριάς Σκύρου.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω υδατοδρομίου, η Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γιάννη Θεοτοκά για ενημέρωση. Ο κ. Θεοτοκάς επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας τον δρόμο των αδειοδοτήσεων, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Η Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Λιναριάς Σκύρου που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει τη δημιουργία υδατοδρομίου στο βορειοανατολικό τμήμα του λιμένα δίπλα στη γλίστρα των αλιευτικών σκαφών (που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα). Φορέας του έργου είναι η Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/ Hellenic Seaplanes SA.
 
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος σε σχετική του δήλωση είπε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το Λιμενικό μας Ταμείο συμβάλλει στη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στο Αιγαίο. Μέσα από αυτήν την δύσκολη περιβαλλοντική αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως στους επενδυτές για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία. Κάνουμε πράξη τη στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Ο κ. Αντωνόπουλος, ολοκληρώνοντας, ανέφερε: “Θα αποκτήσουμε επίσης υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους της Σκύρου όσο και τους τουρίστες αφού τα υδροπλάνα θα προσεγγίζουν όπου υπάρχει υδάτινο πεδίο ή αεροδρόμιο και να μεταφέρουν άμεσα και σύντομα περιπτώσεις ασθενών. Η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνέχειά της μας γεμίζει αισιοδοξία και ηθική ικανοποίηση αφού πρωτοστατούμε σε ένα Εθνικής εμβέλειας εγχείρημα”.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχάλης Ασσαριώτης ανέφερε: “Η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών. Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να ξεκινήσουμε την ερχόμενη τουριστική περίοδο του 2016”.

Στην συνέχεια είπε ότι “η ανάπτυξη ενός τόσου μεγάλου δικτύου, πέραν των 100 υδατοδρομίων πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας  και αναμένεται σύντομα να έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά από την εταιρεία μας για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους. Τη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχουμε συνάψει με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους. Η εταιρεία μας παρουσιάζει το σχέδια του υδατοδρομίου Σκύρου όπως θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλο το Αιγαίο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024