Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΗ Κέρκυρα, το νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες

Η Κέρκυρα, το νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες

Η Κέρκυρα, το νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες

Ο τόπος που φιλοξένησε τον Οδυσσέα, τον πολυμήχανο ήρωα του Ομήρου, ο τόπος που διάλεξε ο Ποσειδώνας για να χαρεί τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη, είναι ο ίδιος που εξακολουθεί να φιλοξενεί και να εμπνέει τους σημερινούς επισκέπτες: όμορφη, ρομαντική, φυσική, ιστορική μα προπάντων απρόοπτη, η Κέρκυρα ξετρελαίνει τον ταξιδιώτη. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων είναι: “μπορώ να μείνω λίγες μέρες ακόμα;”

 

Μπορεί να μην είναι πλέον ένας εξωτικός προορισμός για τους Ευρωπαίους, παραμένει όμως μια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της Ευρώπης. Με μια εντυπωσιακή χλωρίδα, απομονωμένες παραλίες, πεντακάθαρα νερά, μονοπάτια μέσα από σκιερούς, αιωνόβιους ελαιώνες, βυζαντινά εκκλησάκια, χωριά της περιόδου της Ενετοκρατίας, παραδοσιακά ελληνικά ταβερνάκια αλλά και τις πιο σύγχρονες παροχές διαμονής και διασκέδασης. Η Κέρκυρα είναι ο τόπος που αναζωογονεί το μυαλό και δραστηριοποιεί τις αισθήσεις του ανθρώπου.

Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, Βίδο.

Ένας κόσμος που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ζει με σεβασμό στην παράδοση, εκσυγχρονίζεται χωρίς να χάνει τις ρίζες του, αναπνέει σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κολυμπά σε παρθένες θάλασσες, περπατά στα καντούνια της ευρωπαϊκής ιστορίας, βλέπει τα παιδιά του να παίζουν με ασφάλεια και διασκεδάζει ως Έλληνας, είναι ο κόσμος της Κέρκυρας.
¶νθρωποι χαμογελαστοί και φιλόξενοι, τόπος ιστορικός, φύση ευλογημένη σας περιμένουν να τους γνωρίσετε, να ζήσετε μαζί τους και είναι σίγουρο ότι φεύγοντας θα συνειδητοποιήσετε ότι μια νέα αγάπη θα σας συντροφεύει από δω και πέρα. Η Κέρκυρα είναι ο τόπος που όταν τον γνωρίσεις, θα τον αγαπήσεις για πάντα.

Οι ικανοποιητικές υποδομές και οι πολλαπλές δυνατότητες δραστηριότητας δημιουργούν διάθεση ομαδικών διακοπών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Κέρκυρας.
Τα ταξίδια κινήτρων, ο συνεδριακός τουρισμός, ο σχολικός τουρισμός, τα clubs αυτοκινήτων Ferrari ή αντίκα και οι ομάδες με τις Harley Davidson δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους εδώ.
Αποτελεί επίσης έναν πολύ καλό προορισμό για διακοπές με παιδιά.
Μπορεί να μη διαθέτει Disneyland, παιδικά μουσεία, ζωολογικούς κήπους ή ό,τι άλλο έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε “παιδικό” όμως όλο το νησί είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος παιδότοπος. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου τα παιδιά θα νιώσουν αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη: την τρυφερή, ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν τροπικές ασθένειες, εγκληματικότητα, βία, επικίνδυνες θάλασσες και οποιασδήποτε μορφής “κακοτοπιές”. Τα παιδιά εδώ, όπως άλλωστε θα διαπιστώσετε κι εσείς, παίζουν με ασφάλεια στους δρόμους, στις πλατείες, σε παιδικές χαρές, στην ακροθαλασσιά. Ο τρόπος ζωής των Κερκυραίων είναι σχεδόν οικογενειακός. Αν το εξετάσετε θα διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας θα πρέπει κάποτε να τα φέρετε εδώ.

Στις γειτονιές της πόλης και των χωριών οι κάτοικοι έχουν τις πόρτες ανοιχτές, κάθονται κουβεντιάζοντας στα στενά δρομάκια, τα παιδιά τους παίζουν ανέμελα κι ο ξένος είναι πάντα καλοδεχούμενος . Με λίγα λόγια αυτό που χαρακτηρίζει την τοπική ζωή είναι η ασφάλεια και η φιλικότητα. ¶λλωστε, νομίζετε ότι είναι τυχαίο που η λέξη philoxenia είναι ελληνική ή μήπως τυχαία αποφάσισε ο Όμηρος να τοποθετήσει στην Κέρκυρα τον τόπο που φιλοξένησε τον πολύπαθο Οδυσσέα;

Με απλά λόγια, εύκολα έρχεσαι αλλά δύσκολα αποφασίζεις να φύγεις από εδώ!

Author: Spiros Skordilis, copyrights: View/Copy/Print but not Publish

Τα ευρήματα από ρωμαϊκές επαύλεις που έχουν ανακαλυφθεί σε ολόκληρο το νησί  αλλά και το φημισμένο Ανάκτορο Αχίλλειο αποδεικνύουν ότι η Κέρκυρα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισμός . Το μεσογειακό κλίμα και η υψηλή ποιότητα διαβίωσης καθιστούν την Κέρκυρα ιδανικό τόπο διαμονής για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Έχει ήπιο Χειμώνα με σχετικά υψηλή θερμοκρασία (5-14ο C) και αρκετή ηλιοφάνεια (περίπου 4,5 ώρες ημερησίως).

Η ¶νοιξη είναι εντυπωσιακή και προσφέρει στον επισκέπτη το προνόμιο να απολαύσει τον πλούτο της βλάστησης και των χρωμάτων που συνδυάζεται με τον εκλεκτικό περιηγητικό τουρισμό.Οι γιορτές του Πάσχα γίνονται εδώ μοναδική εμπειρία ζωής .

Το Καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για την Κέρκυρα με τις πανέμορφες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά να προκαλούν για βουτιές ξενοιασιάς.

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή του τρύγου, η περίοδος που όλο το νησί μοσχοβολά σταφύλι και ίσως η καλύτερη στιγμή να γνωριστεί κανείς με την καθημερινή ζωή του νησιού.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Κέρκυρα σημαίνει μουσική, ύμνοι, κάλαντα
σε έναν ήσυχο, στολισμένο τόπο με ήπιο κλίμα και αρχοντική φινέτσα.

Τόσα που δεν προλαβαίνεις

Η φύση, η θάλασσα και η ιστορία της Κέρκυρας έχουν φροντίσει ώστε εσείς σήμερα, όποτε και αν έλθετε, όσο και αν μείνετε, ό,τι τύπος κι αν είστε, να βρείτε πρωτότυπες κι ενδιαφέρουσες καταστάσεις για να αθληθείτε και να ψυχαγωγηθείτε.

Σε έναν τόπο με τουριστική παράδοση τουλάχιστον 130 χρόνων, με Ελληνική παιδεία και επιρροές από την “καλή κοινωνία” της Αγγλίας, της Γαλλίας και βέβαια της Βενετίας, σε έναν τόπο που συνηθίζει να μαζεύει το διεθνές jet-set για πολλές δεκαετίες, οι δυνατότητες για σπορ και αναψυχή είναι σίγουρα εντυπωσιακές.

Φέτος Πάμε Κέρκυρα !

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024