Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔιαμαντής Μαθηνός: Αναδεικνύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Σκιάθο
Συνεντεύξεις

Διαμαντής Μαθηνός: Αναδεικνύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Σκιάθο

Ανακαλύψτε πώς ο Δήμος Σκιάθου, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Διαμαντή Μαθηνό, αναδεικνύει τον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, εμβαθύνοντας στη γαστρονομία και δημιουργώντας ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα.

Η Σκιάθος έχει καταφέρει να αποκτήσει μια νέα διάσταση στον τομέα του τουρισμού. Σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις εναλλακτικές μορφές αυτής της βιομηχανίας, ο Δήμος Σκιάθου με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Διαμαντή Μαθηνό, έχουν αναδείξει το πολυεπίπεδο προφίλ του νησιού.

Ο κ. Μαθηνός μιλώντας στο TravelDailyNews Greece & Cyprus αναφέρθηκε στην ανάδειξη του περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Μαθηνός, ο αντίληψη ότι ο τουρίστας ψάχνει πλέον για περισσότερα από απλά ηλιοθεραπεία και θάλασσα, είναι εμφανής στη νέα προσέγγιση. Οι πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές με τα μονοπάτια που πλέκονται μέσα από το πανέμορφο φυσικό τοπίο με πεύκα, πλατάνια και ρυάκια, αναδεικνύουν μια εναλλακτική πλευρά της Σκιάθου.

Η ποικιλία των δραστηριοτήτων και εμπειριών που προσφέρει η Σκιάθος, όπως η γαστρονομία, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν κάτι μοναδικό. Με έμφαση στη γαστρονομία και την προώθηση των παραδοσιακών πιάτων, η Σκιάθος επιδιώκει να αποτυπώσει τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις.

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι μονάχα προς το όφελος των επισκεπτών, αλλά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Με την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, η τουριστική περίοδος της Σκιάθου επεκτείνεται, ενισχύοντας την απασχόληση και αυξάνοντας τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Με ενέργειες όπως η οργάνωση συνεργασιών με εστιατόρια για την προώθηση των τοπικών συνταγών και παραδοσιακών γεύσεων, η Σκιάθος δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο.

Η συνεργασία με εταιρείες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, δείχνει την φιλοδοξία της Σκιάθου να προσεγγίσει ποικίλα κοινά και να αναδείξει το νησί ως έναν προορισμό που προσφέρει πολλαπλές εμπειρίες. Με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και την προσέλκυση διαφορετικών εθνικοτήτων, η Σκιάθος συμβάλλει στην πολυπολιτισμική ανάπτυξη του τόπου της.

Στο τέλος της ημέρας, η προσπάθεια της Σκιάθου να αναδείξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού δείχνει ότι η ποικιλία και η προσωπικότητα ενός προορισμού μπορεί να αντανακλάται μέσα από τις δραστηριότητες που προσφέρει. Η επιτυχία της προσέγγισης αυτής μπορεί να ανοίξει νέες πόρτες για την τουριστική βιομηχανία, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη πιο βιώσιμων τουριστικών πρακτικών και αναδεικνύοντας τις πολλαπλές όψεις μιας πραγματικά μοναδικής τοποθεσίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024