Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΆνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Avant Mar στην Πάρο
Ξενοδοχεία

Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Avant Mar στην Πάρο

Το ξενοδοχείο θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Avant Mar στη Νάουσα της Πάρου φέρνοντας μια νέα εποχή φιλοξενίας στις Κυκλάδες. Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality θέτει ψηλά τον πήχη των ξενοδοχειακών προδιαγραφών αλλά και της γαστρονομικής σκηνής του νησιού μέσα από το Matsuhisa Paros που θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος του ξενοδοχείου, ο κύριος Γιώργος Χρυσικός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε και επίσημα το Avant Mar στην Πάρο. Το Avant Mar ήρθε για να δώσει νέα πνοή στον αγαπημένο αυτόν τόπο και να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται εδώ. Έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμο για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο και να τους προσφέρει μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών».

Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, General Manager του Avant Mar, δήλωσε σχετικά: «Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτή τη μέρα, το Avant Mar είναι πλέον έτοιμο να σας υποδεχθεί στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά και στην καρδιά της Πάρου»

Avant Mar: Με έμπνευση από τις Κυκλάδες

Με όνομα που εμπνέεται από τον μετα-μοντερνισμό και το κίνημα της “Avant Garde”, το Avant Mar παρουσιάζεται στο κοινό του, πέρα από τις συμβατικές νόρμες και συγκεκριμένα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες διαστάσεις φιλοξενίας. Μπροστά από τη θάλασσα σημαίνει το όνομά του, ενώ εκεί στηρίζεται και το λογότυπο του ξενοδοχείου, που απεικονίζει το αλμυρίκι. Σε ξεχωριστή θέση σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, αλλά και στην πραγματική του διάσταση στην παραλία Πιπέρι, το σύμβολο των παραλιών της Μεσογείου, το αλμυρίκι εμπεριέχει όλη την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

Αίσθηση κυκλαδίτικης φιλοξενίας

Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, καθώς και της “The Avant Mar Premium Sea View Suite”, η διαμονή στο Avant Mar αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία με γνώμονα την απόλυτη άνεση για τους επισκέπτες. Όλα τα δωμάτια στο Avant Mar έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια με κύριο υλικό το λευκό μάρμαρο ως χαρακτηριστικό ελληνικό στοιχείο, ενώ η κυριαρχία των ανοιχτών χρωμάτων και των φυσικών περασμάτων του φωτός και του αέρα στους εσωτερικούς χώρους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας ως συνέχεια της φυσικής παλέτας του τοπίου της Νάουσας. Κάθε στοιχείο εναρμονίζεται με το νησί, όπως το δάπεδο, που τοποθετείται τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού πλακόστρωτου που συναντάται σε οικισμούς του νησιού, αυτή τη φορά με ακανόνιστες πλάκες λευκού μαρμάρου και υπόλευκους αρμούς.

Το ξενοδοχείο απλώνεται γύρω από μια πισίνα μήκους 55 μέτρων, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ένωσης με τη θάλασσα σαν μία όαση χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Η εσωτερική σχεδίαση του Avant Mar αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης του Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο, ήταν η δημιουργία ενός αυθεντικού χώρου φιλοξενίας που να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου και της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου απαντώνται στοιχεία της παριανής αρχιτεκτονικής, όπως καμάρες, εσοχές, γεωμετρικά μοτίβα και ακανόνιστα σχήματα. Οι καμπυλόμορφες επιφάνειες και τα ανάγλυφα στοιχεία, καθώς και ο συνδυασμός των αποχρώσεων του μπλε της θάλασσας, του λευκού των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και της χρυσής απόχρωσης της άμμου, στη βάση του concept που επιμελήθηκε η Chadios Architects, συνθέτουν τη χρωματική παλέτα του Avant Mar και δημιουργούν μια μοναδική αισθητική που εναρμονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον.

Σε ένα ξενοδοχείο που εκφράζει την απλότητα της πολυτέλειας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα γνωρίσουν τις δημιουργίες του γνωστού σχεδιαστή Nikos Koulis στη high-end μπουτίκ “Nikos Koulis Jewels” που φιλοξενεί στους χώρους του.

Matsuhisa Paros: Ο γαστρονομικός προορισμός της Πάρου

Το Avant Mar καλωσορίζει για πρώτη φορά το global brand Matsuhisa στην Πάρο και συστήνει τη Nobu-Style Cuisine προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ο τρισδιάστατος ανάγλυφος τοίχος στην είσοδο οδηγεί σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που απλώνεται σε έναν μεσογειακό κήπο προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για μια έντονη γευστική εμπειρία με φόντο το Αιγαίο. Παράλληλα, η ιαπωνική αισθητική ενσωματώνεται συνολικά στην αρχιτεκτονική του εστιατορίου, με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς, προσθέτοντας στοιχεία εναρμόνισης στον συνολικό χώρο. Μεταξύ των επιλογών, συναντάμε signature πιάτα του Matsuhisa, όπως το new style sashimi, καθώς και το κλασικό black cod miso, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το sushi bar. Στο κέντρο του εστιατορίου, το μπαρ σερβίρει δυνατά cocktail που συμπληρώνουν την εμπειρία.

Το ταξίδι στη γεύση στο Avant Mar συμπληρώνει η γαστρονομική πρόταση του all day restaurant Thymes με την υπογραφή του Chef, Δημήτρη Κατσάνου σερβίροντας πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δίπλα στην πισίνα.

Ιδιαίτερη γωνιά του ξενοδοχείου αποτελεί το pastry shop Figs, όπου Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Οι κλασικές γεύσεις φέρνουν μνήμες από μία αλλιώτικη εποχή και σερβίρονται στα τραπεζάκια του Figs, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ.

Στιγμές ευεξίας με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα

Η εμπειρία διακοπών ολοκληρώνεται στη wellness area για στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης ξυπνώντας μνήμες από τα αρχαία ιαματικά λουτρά του Ασκληπιειού. Όπως το φως, ο αέρας και το νερό είχαν ισχυρές ιαματικές δυνάμεις στα αρχαία χρόνια, έτσι και ο ημι-υπαίθριος σχεδιασμός της wellness area βασίζεται στην αρχή αυτή και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεραπεία της επιλογής τους κάτω από τον κυκλαδίτικο ουρανό. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το Ancient-Greek Full Body Massage, μία θεραπεία με βαθιές ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά και το Cinq Mondes Relaxing Oriental Full Body Massage, ένα αυθεντικό και χαλαρωτικό μασάζ εμπνευσμένο από τις μαροκινές παραδόσεις του χαμάμ.

Βουτιά στο Αιγαίο

Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο απλώνεται η παραλία Πιπέρι με την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της να προσκαλούν τους επισκέπτες σε δροσερές βουτιές κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στην Πάρο. Το Avant Mar είναι εδώ για να μετατρέψει τις διακοπές σε αξέχαστες αναμνήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024