Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΈνωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Το θέμα της επιβίωσης πλέον είναι προ των πυλών
Έκκληση SOS

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Το θέμα της επιβίωσης πλέον είναι προ των πυλών

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας έκανε έκκληση SOS, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη βοήθειας για τα ξενοδοχεία της περιοχής. Οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω γραφειοκρατίας και ανέφεραν προβλήματα όπως έλλειψη νερού και έλλειψη πελατών και ζητούν ένα σχέδιο δράσης για τη στήριξή τους.

Έκκληση SOS κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζοντας ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής χρειάζονται άμεσα ουσιαστική βοήθεια, ενώ με μεγάλες δυσκολίες μπόρεσαν κάποιοι να βάλουνε σε αναστολή τους εργαζόμενους όπου έπρεπε να παλέψουν με το γραφειοκρατικό κράτος. Τα ξενοδοχεία που είναι αποκλεισμένα ή δεν έχουν νερό, αλλά δεν έχουν πάθει ζημίες δεν μπορούν να δουλέψουν γιατί απλά δεν έχουν πελάτες.

Διαβάστε επίσης Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Το TravelDailyNews επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη ο οποίος τονίζει ότι “Χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης ανάλογο της πα/δημίας για την αντιμετώπιση των ξενοδοχείων της Μαγνησίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η αναστολή, δηλ οι ξενοδόχοι ανάλογα με την πληρότητα τους να μπορούν να απασχολήσουν προσωπικό ώστε να μπορούν να αναπεξέλθουν στα έξοδα. Και όταν φτάσουν σε μια καλή πληρότητα της τάξεως του 70 – 80% να πάρουν πίσω όλο το προσωπικό τους. Τα ξενοδοχεία εποχιακής λειτουργίας θα πρέπει να κλείσουν διότι έχει χαθεί πλέον η καλοκαιρινή περίοδος. Όμως τα συνεχής λειτουργίας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα χειμώνα και τις οριζόντιες ανακοινώσεις όπως αυτή ότι δεν πίνεται το νερό. Αυτό είναι λάθος, υπάρχουν περιοχές που έχουν δικές τους γεωτρήσεις και το νερό είναι πολύ καλό. Πως θα έρθει τουρίστας στη περιοχή με τέτοιες ανακοινωσεις;”

Σε ανακοίνωση της η Ένωση τόνιζει ότι επειγόντως χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης για εξοικονόμηση νερού, ενέργειας, κτλ. μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και επενδύοντας στην ποιότητα, όμως το πράσινο μοντέλο τουρισμού δεν πρέπει να είναι «ελιτίστικο» και πρέπει να αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε συλλογικά την ανταγωνιστικότητά μας ως κλάδος, ο οποίος πάντα προσφέρει στην ελληνική οικονομία ακόμη και όταν βάλλεται. Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη «πράσινων» τουριστικών καταλυμάτων, επενδύσεις ειδικών μορφών τουρισμού και έργα αναβάθμισης των υποδομών μας που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αναγκαία «πράσινη» ατζέντα. Ειδικά τώρα, που έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές και οι επιχειρήσεις του τουρισμού στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία βιώνουν για μια ακόμη φορά ανασφάλεια για το μέλλον και για τη βιωσιμότητά τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024