Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαH γαστρονομία διαφοροποιεί το Istion Club στη Χαλκιδική
Εδέσματα από την ελληνική κουζίνα με μεσογειακές νότες

H γαστρονομία διαφοροποιεί το Istion Club στη Χαλκιδική

Το νέο 5* resort Ιstion Club του ομίλου Portes Hotels, είναι το σημείο απόλαυσης για τους λάτρεις της γεύσης, της δημιουργικής κουζίνας, του κρασιού. Ο executive chef του ξενοδοχείου Nίκος […]

Το νέο 5* resort Ιstion Club του ομίλου Portes Hotels, είναι το σημείο απόλαυσης για τους λάτρεις της γεύσης, της δημιουργικής κουζίνας, του<...> κρασιού. Ο executive chef του ξενοδοχείου Nίκος Στριλιγκάς ταξιδεύει τους επισκέπτες με εδέσματα από την ελληνική κουζίνα με μεσογειακές νότες.

Ο κ. Στριλιγκάς και η ομάδα του μαγειρεύουν με μεράκι και μας ταξιδεύουν στο ελληνικό καθημερινό τραπέζι σε περασμένες δεκαετίες. Ιδιαίτερες γεύσεις στο Istion Club είναι τυρόψωμο, ελιόψωμο, χειροποίητο παστέλι, φλωρεντίνες, μαρμελάδες από μικρούς συνεταιρισμούς, αρτοσκευάσματα από τον παραδοσιακό φούρνο του Αγ. Μάμα στα Μουδανιά. Πολλές από τις συνταγές είναι από την τοπική κουζίνα και άλλες με θαλασσινά, μύδια, γαρίδες αλλά και μεζέδες. Και στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου, το κεντρικό και το a la carte, έχει επιλεγεί μια μεγάλη κάρτα κρασιών, από όλη την Ελλάδα και κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα. Ο Chef δημιουργεί πιάτα που αντιπροσωπεύουν τις γεύσεις όλης της χώρας και θέλει να μυήσει τον επισκέπτη του Istion Club, μέσα στο μικρό διάστημα των διακοπών του, στον ελληνικό τρόπο διατροφής και την κουλτούρα.

Το Istion Club υποδέχεται πελάτες από όλη την Ευρώπη και προσφέρει ημιδιατροφή, αλλά και ολοκληρωμένο πακέτο γευμάτων και ποτών στα μπαρ. Με την ποικιλία και την ποιότητα του φαγητού, τις θεματικές βραδιές και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις δέχεται εξαιρετικές κριτικές. Χρησιμοποιούνται ως βασικά υλικά, πολλά φρέσκα λαχανικά, ελληνικά προϊόντα, μπαχαρικά και μυρωδικά, σάλτσες από φρέσκια ντομάτα που κάνουν τη διαφορά και δίνουν καθαρές γεύσεις.

Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο, ο Μοναχός Επιφάνειος Μυλοποταμινός από το Aγιο Όρος, μαγείρεψε παρουσία των προσκεκλημένων ένα εξαιρετικό μοναστηριακό δείπνο υπό το φως των κεριών και τους ήχους βυζαντινών ύμνων. Στο μενού ξεχώριζε η Αγιορείτικη ψαρόσουπα, η πράσινη σαλάτα με το καβουρντισμένο σουσάμι, ο φρέσκος μπακαλιάρος με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα, ο Αγιορείτικος ροφός σε κόκκινη σάλτσα και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Τα διαφορετικά πιάτα του μοναστηριακού δείπνου που ετοίμασε ο Μοναχός Επιφάνειος, συνοδεύτηκαν με μια επιλογή από 4 εκλεκτά κρασιά ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ που παράγονται από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους και εμφιαλώνονται από τους Μοναχούς.

Για όλη την καλοκαιρινή σεζόν, το Istion Club επιφυλάξει παρόμοιες εμπειρίες γεύσης και εκπλήξεις για τους φιλοξενούμενους τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024