Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Wyndham ποντάρει στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα και 25 μονάδες έως το 2025
Ξενοδοχεία

Η Wyndham ποντάρει στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα και 25 μονάδες έως το 2025

  • Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική.
  • Reception, Lobby
  • Infinity Restaurant
  • Deluxe Bungalow Sea View
  • Executive Suite Sea View

Το 5στερο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική ξεκινά δυναμικά από τη φετινή σεζόν. “Είναι σχεδιασμένο για το μέλλον, προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες των πελατών για ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα κοινωνικοποίηση”, λέει ο κ. Χάρης Σιγανός της Zeus International.

Η Wyndham Hotels & Resorts έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου τη λειτουργία του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, του πρώτου ξενοδοχείου της Registry Collection στην Ευρώπη, που βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Παρασκευή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Το πολυτελές θέρετρο 5 αστέρων ανήκει στη Zeus International Hotels & Resorts και είναι η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των 16 ξενοδοχείων της Registry Collection.

Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, a Registry Collection Hotel είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που προσφέρει 171 πολυτελή δωμάτια έως και 85 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 26 ιδιωτικών βιλών υψηλής ποιότητας έως και 580 τ.μ. και 92 μπανγκαλόου έως και 135 τ.μ., τα περισσότερα με ιδιωτικές πισίνες και όλα με θέα στη θάλασσα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πέντε εξωτερικές πισίνες καθώς και πρόσβαση στην κοντινή παραλία. Το ξενοδοχείο προσφέρει τοπική ελληνική, ιταλική και μεσογειακή κουζίνα μέσω των τριών εστιατορίων του, τα οποία τροφοδοτούνται με φρέσκα τοπικά φρούτα, λαχανικά και βότανα, καθώς και premium ποτά, signature κοκτέιλ και προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά στα τρία μπαρ του.

Το Spa Center διαθέτει εξωτερική πισίνα με θέα, καθώς και μαθήματα ευεξίας σε ειδικά καταστρώματα δίπλα στην παραλία. Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort παρέχει επίσης δύο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο beach volley, ένα adventure park και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες (τοξοβολία, τοίχο αναρρίχησης κ.λπ.). Ακόμη, προσφέρει πάνω από 600 τ.μ. χώρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Ο κ. Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος ΕΜΕΑ της Wyndham, αναφέρει: «Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο Registry Collection για την περιοχή ΕΜΕΑ και ένα από τα 24 brands της εταιρείας, η οποία συνολικά έχει 9.150 ξενοδοχεία, στην περιφέρεια ΕΜΕΑ 555 ξενοδοχεία (98% με franchise). Η συναργασία μας με τη Zeus Internmational είναι πολύ σημαντική. Μαζί τους έχουμε 12 ξενοδοχεία και σκοπός μας είναι να μεγαλώσουμε τη συνεργασία αυτή και να την επεκτείνουμε σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στην Τουρκία έχουμε 112 ξενοδοχεία, ενώ στην Ελλάδα 18.

Τα σχέδιά μας για την Ελλάδα είναι καταρχάς ότι ανοίγουμε γραφείο στην Αθήνα σε ένα μήνα από σήμερα, υπεύθυνο για τη ΝΑ Μεσόγειο. Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετούμε Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια, Ιταλία και χώρες CIS (πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες) από την Αθήνα (η Ρωσία είναι εκτός πλάνων, καθώς ο αμερικανικός όμιλος έχει αποχωρήσει από εκεί εδώ και έναν χρόνο). Έχουμε ήδη προσλάβει πέντε Έλληνες συνεργάτες – εκτός των 7 που απασχολούνται στο Λονδίνο. Από την 1η Ιουλίου2023 θα έχουμε γραφείο και νομική υπόσταση, που θα εξυπηρετεί πάνω από 120 ξενοδοχεία».

Ο κ. Μανίκης τόνισε: «Κοιτάμε πως θα φέρουμε περισσότερους πελάτες στην Ελλάδα, μέσω του δικτύου μας. Πριν από 6 μήνες, το ΔΣ του ομίλου Wyndham στην Αμερική δέχθηκε την πρόταση να αγοράσουμε το brand ‘Vienna House‘ η πρώτη επένδυση εκτός Αμερικής. Πρόκειται για ένα lifestyle brand με 45 ξενοδοχεία, που θα επεκταθεί σε όλη την περιοχή ΕΜΕΑ. Χρειάζονται δηλαδή διεθνείς συνεργειες για να κατακτήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο τουριστικό μοντέλο, όπως το κάνουν οι ανταγωνιστές μας, η Ισπανία, η Τουρκία, η Πορτογαλία…».

Ο πρόεδρος ΕΜΕΑ της Wyndham σημείωσε ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός της παρουσίας του ομίλου, δηλαδή τα 25 ξενοδοχεία μέχρι το 2025 σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με τον ορεινό τουρισμό να έχει μεγαλύτερη προοπτική από ό,τι φαίνεται σήμερα. «Αργήσαμε να ‘στήσουμε’ έναν μηχανισμό στη χώρα για να υποστηρίξουμε την παρουσία μας εδώ, όμως η ώρα είναι κατάλληλη. Ξεκινήσαμε με ξενοδοχεία πόλεων και προχωράμε με resorts μέσω συνεργασιών».

Ο κ. Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος της Zeus International είπε: «Το Ajul είναι σχεδιασμένο για το μέλλον, προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες των πελατών για ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα κοινωνικοποίηση. Σχεδιάστηκε για να ανήκει στο αύριο. Στο μέλλον θα επεκταθεί ώστε να φτάσει στο σύνολο τα 270 δωμάτια, δηλαδή περίπου 1.700 κλίνες. Τώρα λειτουργούν 171 δωμάτια και περίπου 600 κλίνες. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στην παραλία, ενώ στόχος ο σημερινός δρόμος που οδηγεί στην παραλία να μετατραπεί σε εσπλανάδα για περπάτημα. Στα πρώτα σχέδια υπήρχε μαρίνα που θα εξεταστεί αν θα πραγματοποιηθει. Το συγκρότημα Θα ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια, μια συνολική επένδυση έως 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί το πιο φιλόδοξο έργο της εταιρείας».

Και συνέχισε: «Η Wyndham έχει ανάγκη να αναπτυχθεί σε πολυτελή brands και η συνεργασία της με τη Zeus σηματοδοτεί μια άλλη στρατηγική, βάζει τις βάσεις για τα επόμενα projects. Πρόσφατα ανακοινώσαμε την επέκταση της στρατηγικής μας συνεργασίας – ουσιαστικά συμφωνήσαμε ότι θα προσπαθήσουμε από κοινού (όχι μόνο σε επίπεδο single asset), να δούμε τη δυνατότητα επιθετικών εξαγορών στην Ευρώπη».

Ο κ. Σιγανός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του εργατικού δυναμικού λέγοντας ότι «εργοδοτούμε 2.200 εργαζομένους, ενώ μαζί με τους συνεργάτες μας το προσωπικό φτάνει τα 3.500 άτομα. Απαιτείται η σύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και μάλιστα θεωρώ ότι είναι αναγκαία η πιστοποίηση των διευθυντικών στελεχών της βιομηχανίας του τουρισμού, ένα από τα ζητήματα εκπαίδευσης προς επίλυση».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024