Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στο λιμάνι και μπροστά από κεντρικά ξενοδοχεία
Απεργία της ΠΝΟ στις 26 Απριλίου για μη άρση του καμποτάζ

Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στο λιμάνι και μπροστά από κεντρικά ξενοδοχεία

Δεμένα για δεύτερη συνεχή μέρα στο λιμάνι του Πειραιά, παρέμειναν όλα τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Έτσι, ανεκτέλεστα έμειναν και τα σημερινά δρομολόγια προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η απεργία της…

Δεμένα για δεύτερη συνεχή μέρα στο λιμάνι του Πειραιά, παρέμειναν όλα τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης<...> Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Έτσι, ανεκτέλεστα έμειναν και τα σημερινά δρομολόγια προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η απεργία της ΠΕΜΕΝ έληξε χθες τα μεσάνυχτα, οπότε και ξεκίνησε ο απόπλους των πλοίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και ο ΣΚΑΙ 100,3, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την άρση του καμποτάζ, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Πάντως, σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, τονίζει ότι οι θέσεις των Ελλήνων ναυτικών για το καμποτάζ αγνοήθηκαν, ενώ επισημαίνει ότι “η απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία θα επιφέρει καίριο πλήγμα στους όρους ανταγωνισμού των υπό ελληνική σημαία πλοίων, με κίνδυνο φυγής τους από το εθνικό νηολόγιο και απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτικών”.

Μέλη του ΠΑΜΕ και εργατοϋπάλληλοι ξενοδοχείων περιφρουρούσαν και χθες τις εισόδους των τεσσάρων μεγάλων ξενοδοχείων στην πλατεία Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν και πάλι στις 26 Απριλίου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε την κάθοδο των Ελλήνων ναυτικών σε 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ. Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη απεργία το Σάββατο 1η Μαΐου, για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ τονίζει ότι “απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024