Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔέκα χρόνια πετυχημένης παρουσίας για την AITE Expo
Εκθέσεις

Δέκα χρόνια πετυχημένης παρουσίας για την AITE Expo

Η Athens International Tourism & Culture Expo συμπληρώνει δέκα χρόνια, έχοντας διεθνή προβολή και συμβάλλοντας στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Φιλοξενώντας 1.560 hosted buyers και 1.600 εκθέτες από 40 χώρες, η έκθεση κατάφερε να πραγματοποιήσει 37.000 b2b meetings. Η φετινή έκδοση προσδοκά νέες διεθνείς εμπορικές συνεργασίες, ενισχύοντας το προφίλ της ως κεντρικό σημείο για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος η Athens International Tourism & Culture Expo, ΑΙΤΕ, έχοντας προσφέρει σημαντικές και δυναμικές νέες διεθνείς συνεργασίες στον εισερχόμενο τουρισμό.

Όραμα της διοργανώτριας εταιρείας Leadertech, ήταν και παραμένει η διεθνής προβολή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Οι στόχοι της έκθεσης που φέτος θα γίνει 6-8 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο, για την διεθνή προβολή του τουρισμού μας υλοποιήθηκαν αυτά τα δέκα χρόνια με τη συμμετοχή:

  • 1560 hosted buyers από 40 χώρες που φιλοξενήθηκαν στην έκθεση καλύπτοντας όλους τους τομείς του τουρισμού μας
  • 1600 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από όλους τους κλάδους τουρισμού
  • Με την πραγματοποίηση 37.000 b2b meetings μεταξύ των buyers και των εκθετών οι οποίοι δημιούργησαν πολλές νέες και συνεχείς διεθνείς συνεργασίες
  • Με την παρουσία 45.000 εμπορικών επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων συνεργάστηκαν επιτυχώς με τους εκθέτες
  • Φέτος 120 κορυφαίοι hosted buyers από 40 αγορές θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 4.700 Β2Β με εκθέτες από όλους τους κλάδους τουρισμού καθώς και με τουριστικούς προορισμούς γενικότερα για τους οποίους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σήμερα η έκθεση είναι πλέον καθιερωμένη και γνωστή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό σαν το σημείο συνάντησης πετυχημένων εμπορικών συμφωνιών για τον τουρισμό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι υποψήφιοι εγγεγραμμένοι hosted buyers, μέσα στη δεκαετία, έχουν ξεπεράσει τους 9.500. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του εισερχόμενου τουρισμού το 2023 αποτελούν τον προάγγελο για νέες σημαντικές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των Εκθετών και των hosted buyers και στη φετινή έκθεση.

Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιείται και το συνέδριο με θέμα: «Η επόμενη ημέρα για τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς» και τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών- Εργαστήριο Τουριστικής Αριστείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η διοργανώτρια της έκθεσης Leadertech.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ και έχει τη στήριξη του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024