Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔυναμική παρουσία της Ελλάδας ως “Χώρα Εταίρος” στην ITF 2024 του Βελιγραδίου
Εκθέσεις

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας ως “Χώρα Εταίρος” στην ITF 2024 του Βελιγραδίου

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Σέρβο ομόλογό της Husein Memić.

Δέσμευση μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας για την παροχή τεχνογνωσίας και για την έναρξη μιας περιόδου συστηματικής και στοχευμένης συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

ITF 2024 – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βελιγράδι. Στόχος της επίσκεψης ήταν τα επίσημα εγκαίνια της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (International Tourism Fair), στην οποία η Ελλάδα φέτος κατέχει τον τιμητικό τίτλο “Χώρα Εταίρος” (Partner Country).

kefalogianni

Κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της έκθεσης, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους και τη στρατηγική της Ελλάδας για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Σημείωσε ακόμα πως “τις δύο χώρες, Ελλάδα και Σερβία, συνδέουν ισχυροί δεσμοί που βασίζονται σε αμοιβαία κατανόηση και κοινούς στόχους”.

Κλείνοντας, η υπουργός τόνισε ότι “είμαστε ευγνώμονες για την ισχυρή υποστήριξη των Σέρβων φίλων μας στον ελληνικό τουρισμό και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις όμορφες περιοχές της χώρας μας για μία ακόμη χρονιά. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και η Σερβία μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον του τουρισμού. Συνθέτοντας δυνάμεις και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για συνεργασία, καινοτομία και ανάπτυξη”.

Συνάντηση με τον Σέρβο υπουργό Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού είχε επίσης επίσημη διμερή συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό της Husein Memić. Όπως σημείωσε σχετικά η κα Κεφαλογιάννη, “εστιάσαμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών και στις προοπτικές προωθήσεις νέων προτάσεων διακοπών εκατέρωθεν. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τις συνήθεις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί προορισμοί και για τις καλές πρακτικές για τη διαχείρισή τους. Δεσμευτήκαμε για την παροχή τεχνογνωσίας και για την έναρξη μιας περιόδου συστηματικής και στοχευμένης συνεργασίας στο άμεσο μέλλον”.

ITF2024

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024