Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Κεντρική Μακεδονία στοχεύει τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους του οδικού τουρισμού
Εκθέσεις

Η Κεντρική Μακεδονία στοχεύει τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους του οδικού τουρισμού

TTR
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεεντρικής Μακεδονίας στην TTR (Târgul de Turism al României ROMEXPO)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, ενισχύοντας την τουριστική της προβολή και στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στο Μόναχο και στο Βουκουρέστι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται αντίστοιχα για τις εκθέσεις F.re.e και ΤΤR, στις οποίες η περιφέρεια συμμετείχε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Στην έκθεση F.re.e 2024, στο Μόναχο, η οποία προσέλκυσε πάνω από 140.000 επισκέπτες, επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των περιοχών της Νότιας Γερμανίας επέδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον οδικό τουρισμό, που αποτελεί έναν τομέα στον οποίο δίνει βαρύτητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τουρισμό όλο τον χρόνο.

free

Σιγμιότυπο από την έκθεση F.re.e 2024, στο Μόναχο.

Εξίσου δυναμική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην έκθεση ΤΤR, στο Βουκουρέστι, με τη Ρουμανία να αναδεικνύεται σε μια πολύ σημαντική αγορά. Το πλήθος των Ρουμάνων που επισκέφθηκε το περίπτερο της περιφέρειας αναζήτησε πακέτα πολυήμερων διακοπών με προορισμό τις παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επισκέψεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τους προσέλκυσαν μεταξύ άλλων ο φυσικός πλούτος των Σερρών και του Κιλκίς αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ημαθίας και της Πέλλας.

“Οι προσπάθειές μας για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι διαρκείς και στοχευμένες. Μέσα από τη συμμετοχή μας στις διεθνείς εκθέσεις στο Μόναχο και στο Βουκουρέστι απευθυνθήκαμε σε δύο σημαντικές τουριστικές αγορές. Οι τουρίστες από τις περιοχές αυτές κινούνται κυρίως οδικώς και συνηθίζουν να κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας. Η προσέγγιση αγορών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, καθώς υπηρετεί τον στόχο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική λειτουργούν στον τουρισμό σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Αλληλοτροφοδοτεί η μία περιοχή την άλλη και δημιουργούν ιδανικά τουριστικά προϊόντα. Η Γερμανία είναι μία παραδοσιακά δυνατή αγορά και για τις δύο περιοχές και στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης έτσι ώστε να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος”.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος, “η Χαλκιδική είναι γνώριμη στους Βαυαρούς και αποτελούν παραδοσιακούς επισκέπτες μας, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι επαναλαμβανόμενοι. Η συνέργεια της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης της στοχευμένης τουριστικής προβολής των 2 προορισμών για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, έχει αρχίσει να αποδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας αλλά και τα νούμερα των αφίξεων που δείχνουν μία αύξηση της τάξεως του 9% κατά τους μήνες Μάιο-Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Μακεδονία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024