Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτοχευμένη προσέγγιση της Ελλάδας σε Ιβηρική χερσόνησο και Λατινική Αμερική
FITUR 2009

Στοχευμένη προσέγγιση της Ελλάδας σε Ιβηρική χερσόνησο και Λατινική Αμερική

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η 29η Διεθνής έκθεση Τουρισμού της Μαδρίτης – Fitur, την οποία φέτος επισκέφτηκαν πάνω από 225.000 άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “el mundo”. Παρά το […]

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η 29η Διεθνής έκθεση Τουρισμού της Μαδρίτης – Fitur, την οποία<...> φέτος επισκέφτηκαν πάνω από 225.000 άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “el mundo”. Παρά το γεγονός ότι η έκθεση ήταν φέτος μικρότερη σε τεραγωνικά μέτρα, ο αριθμός επισκεπτών κρίνεται ικανοποιητικός, αν και κατά 10% μειωμένος σε σχέση με το 2008, το οποίο όμως αποτέλεσε χρόνο ρεκόρ. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Ifema, Luis Eduardo Cortes, έκανε λόγο για “θρίαμβο” και δήλωσε ότι οι επαγγελματίες από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την έκθεση μειώθηκαν μόνο κατά 5%, ενώ το Σάββατο το κοινό που επισκέφτηκε την Fitur άγγιξε τα 65.000 άτομα, δηλαδή 5% περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία.

Το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ συνέχισε την επιτυχή παράδοση των τελευταίων χρόνων τόσο σε επίπεδο επισκεψιμότητας όσο και διάθεσης υλικού. Στο πλαίσιο των νέων δράσεων για στοχευμένη προσέγγιση στην Ιβηρική χερσόνησο όσο και στη Λατινική Αμερική ο εκπρόσωπος του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου, πραγματοποίησε συναντήσεις, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα προβολής της Ελλάδας σε αυτές τις περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενδιαφέρον των τουριστών αυτών των χωρών για την Ελλάδα είναι διαρκώς αυξανόμενο. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μελετά συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις ώστε να αυξήσει την επισκεψιμότητα της χώρας μας τόσο από την Ισπανία όσο και από τη λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα περίπτερα 25 χωρών–στόχων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Στην ίδια έκθεση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με 150 Ισπανών δημοσιογράφων.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προωθεί την πολιτική της φιλοξενίας στη χώρα μας Ισπανών και Λατινοαμερικανών δημοσιογράφων, με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι στο Inflight περιοδικό της Iberia, τεύχος Φεβρουαρίου, σε 8 σελίδες παρουσιάζεται εκτενώς η Μακεδονία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024