Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΗ ανάπτυξη του αγροτουρισμού κεντρική κατευθυντήρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού κεντρική κατευθυντήρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα της HELEXPO, με θέμα, “Αγροτουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia. Στην ημερίδα μεταξύ άλλων […]

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα της HELEXPO, με θέμα, “Αγροτουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”, η οποία<...> πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia.

Στην ημερίδα μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι η ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελεί κεντρική κατευθυντήρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως, ειπώθηκε, σήμερα, χωρίς να μειώνεται το φαινόμενο της αστυφιλίας, διαφαίνονται ισχυρές αντίρροπες τάσεις, από νέους, κυρίως, ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν την ποιότητα ζωής της υπαίθρου αλλά, παράλληλα, και λύση στο πρόβλημα της απασχόλησης. Η ύπαιθρος είναι ανταγωνιστική και αποτελεί μια από τις μεγάλες δεξαμενές της χώρας, αντίδοτο στους κινδύνους ερήμωσης της περιφέρειας και συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος. Στην ημερίδα κατατέθηκε η εμπειρία της Ιταλίας και της Αυστρίας, όπου σε περιοχές με εντατική γεωργία καταγράφονται λιγότερα αγροκτήματα διακοπών, ενώ, σε ορεινές περιοχές, υψηλό ποσοστό αγροκτημάτων διακοπών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO κ. Χρυσόστομος Γερούκης, ο οποίος αναφερόμενος στον αγροτουρισμό το συνέδεσε με τη διεκδίκηση της EXPO 2008 για τη Θεσσαλονίκη, θέμα της οποίας είναι “Ανθρώπινα Δίκτυα Γνώσης Γεωργίας και Διατροφής”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης, στην εισήγησή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο αγροτουρισμός, που η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος ολόκληρος έχει γνωρίσει, έχει απολαύσει και έχει αξιοποιήσει, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί για την Ελλάδα μια καινούργια πρόκληση και μία αναδευόμενη ευκαιρία.

Στην ημερίδα, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ανέπτυξαν ακόμη, οι: Δ. Νταλής, πρόεδρος Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., με θέμα “Η συμβολή της ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε. στην ανάπτυξη του Τουρισμού της υπαίθρου”, Μπριγκίττα Π. Παπασταύρου, πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Αγροτουρισμού (ΕΛΛ.ΚΑ), με θέμα “Αγροτουρισμός στην Ελλάδα. Μια ευκαιρία ανάπτυξης της Αγροτικής Υπαίθρου που πρέπει να πετύχει”, Dr. Andrea de Micheli, του Ιταλικού Αγροτουριστικού consortium AGRITOURIST/ANAGRITOUR, με θέμα “Παρουσίαση του Οργανισμού και της Ιταλικής Εμπειρίας, της ιστορίας, της εξέλιξης, των λειτουργιών και των εμπειριών”, Mr Hans Embacher (Αυστρία), με θέμα “Παρουσίαση του Οργανισμού και της Αυστριακής εμπειρίας, της ιστορίας της εξέλιξης, των λειτουργιών και των προοπτικών”, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος AGROCERT, αντιπρόεδρος του ΕΛΛ.Κ.Α, με θέμα “Τοπικά προϊόντα ποιότητας και πιστοποίησης”, Γιάννης Μπουτάρης, οινολόγος, πρόεδρος ξενώνων Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα “Οινοτουρισμός – Αγροτουρισμός υψηλών προδιαγραφών” και Σύμη Πασαλίδου, leader+ του υπουργείου Γεωργίας, με θέμα “Αγροτουρισμός: Μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Χρήστος Λαμπράκης, καθώς και οι δύο πρώην πρόεδροι της HELEXPO -ΔΕΘ κ. Αντώνης Κούρτης και Αλέξανδρος Μπακατσέλος.

Χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας ήταν η ΕΤ-3 και οι εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε δεξίωση με παραδοσιακές γεύσεις, προσφορά της AGROCERT.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024